maistas ne bombos        Prieš pustrečių metų Lietuvoje buvo surengtos pirmosios „Food not bombs“ („Maistas, ne bombos”) akcijos. 2007 m. vasario 11 d. Kauno „Food not bombs“ aktyvistai pamaitino pirmuosius alkstančius žmones, o 2007 m.  kovo 31 d. pirmoji FNB akcija buvo surengta ir Vilniuje. Svarbiausia „Food not bombs“ idėja – pinigus, išleidžiamus karui, derėtų išleisti alkstantiems žmonėms: Lietuvos kariuomenė dalyvauja prieštaringai vertinamuose kariniuose veiksmuose, kai badaujančių mūsų šalyje anaiptol netrūksta. FNB aktyvistai tikisi, kad pavienės FNB akcijos Lietuvoje ekonominės krizės metu virs reguliariomis. Nuo šiol alkstantieji bus maitinami kiekvieno mėnesio paskutinį šeštadienį, nuo 14 val., Reformatų skvere, Vilniuje. Artimiausia FNB akcija bus surengta jau šį šeštadienį, spalio 31 d.

 

Kas? Visame pasaulyje vykstančios „Food not bombs“ akcijos jau trečius metus dalinasi maistu ir Vilniuje! Principai paprasti: visi, kas nori gaminti, gamina maistą, o visi, kas nori valgyti, valgo.

Kodėl? Kasdien girdime apie skurdą, badą, karus. Tonos maisto keliauja į šiukšlynus, kuomet jis galėtų būti atiduodas tiems, kam jo iš tiesų reikia. Ši akcija įrodo, jog viskas gali būti kitaip!

Kada? Kiekvieno mėnesio paskutinį šeštadienį, nuo 14 val.

Kur? Reformatų skvere, Vilniuje (Reformatų st., 1*, 2*, 5*, 6, 7*, 12, 14 troleibusai, 26*, 43*, 53* autobusai).

Kaip prisidėti? Rašyk el. laišką placebomanija@yahoo.com gausi info apie artimiausią akciją ir kokios pagalbos labiausiai reikia.

 
Daugiau info apie FNB akcijas:
 
Ugnė, 2009 10 29
 
maistas ne bombos vilnius 2007
„Maistas, ne bombos“ Vilnius, 2007 m.
 
maistas ne bombos kaunas 2007
„Maistas, ne bombos“ Kaunas, 2007 m.