metalinis speigas logo        2010 m. sausio 30 d. Panevėžyje tarsi įvyko istorinis įvykis – praktiškai po vienerių metų pertraukos vėl buvo suorganizuotas pogrindinis sunkiojo metalo koncertas, pavadintas „Metaliniu speigu“. Koncerte pasirodė ir debiutantai, tokie, kaip panevėžiečių progressive death grupė „Rencor“. Tai vienas esminių skirtumų nuo „populiariosios“ estrados – čia toleruojami visi, ir visiems suteikiamos lygios galimybės.

 

Koncertas turėjo prasidėti 18 val., o durys atvertos kokiu pusvalandžiu anksčiau. Prieš koncertą susidariusi padėtis šokiravo visus – iki koncerto dar buvo viešai kalbama, kad jis tikrai neatsipirks ir grupės patirs daug nuostolių, internete buvo komentarų, jog bus „prastas plotas“ ir niekas nesusirinks. Visgi alternatyvos išsiilgę bei popso užknisti panevėžiečiai rinkosi taip gausiai, jog iki koncerto pradžios likus 20 min., ėmė masiškai trūkti sėdimų vietų.

 

Renginio metu skambėjo įvairiausių „nepopuliariųjų“ stilių muzika, nuo hardcore iki black metal. Publiką sudarė labai įvairių pažiūrų bei subkultūrų atstovai, nuo neonacių skustagalvių iki ilgaplaukių anarchuojančių metalistų. Vis dėlto buvo labai malonu stebėti, kaip muzika užgožė visus ideologinius nesutarimus ir suvienijo publiką. Buvo galima pamatyti neįsivaizduojamą vaizdą – apsikabinę kartu linksminasi skustagalviai, ant striukių užsirašę „Lietuva – lietuviams!“, ir ilgaplaukiai, nesiskutę, dažytais plaukais maištautojai.

 

Verta padėkoti „Mito brolijai“ už nepakartojamą renginį. Ir verta priminti panevėžiečiams anarchistinį šūkį „Pasidaryk pats!“. Prisiminkite – „nei Dievas, nei caras, nei galiūnas, jums išvadavimo neduos“ – organizuokitės patys. O vadinamoji „kontrkultūra“ – tikrai geras ginklas prieš tironišką valdžią, priespaudą, bukinimą bei idiotizmą, vykstantį aplink.

 
Mefisto
2010 01 31
 
metalinis speigas 1
 
 
metalinis speigas 2
 
 
metalinis speigas 2a
 
 
metalinis speigas 3
 
 
metalinis speigas 3a
 
 
metalinis speigas 4
 
 
metalinis speigas 5