anarchija.lt
POLITIKA

       BŪKIME NESUVALDOMI!

       PORINKIMINIS PRANCŪZŲ ANARCHISTŲ PAREIŠKIMAS

       Nicolas Sarkozy išrinkimas žymi socialinės destrukcijos ir policinės represijos projekto pergalę. Jis buvo kandidatas, kurio palankumas bosams ir valdančiajai klasei buvo atviriausias, ir jis siekia valdyti, remiamas Prancūzijos darbdavių federacijos, Medef, interesų.
       Mes turime ruoštis kontratakoms. Sarkozy jau aiškiai apibrėžė savo tikslus: pažaboti darbo įstatymą ir vienintelį kontraktą, liberalizuoti 35 valandų darbo dieną, apriboti teisę į streiką, stiprinti autoritarinį režimą, stiprinti žiaurias „saugumo“ priemones, imtis represijų darbininkų klasės apgyventuose rajonuose, suintensyvinti „sans – papiers“ (asmenų, neturinčių dokumentų) gaudynes.
       Liaudies klasės, socialiniai ir profsąjungų judėjimai dabar susidurs su tikru iššūkiu. Akistatoje su kovinga vyriausybe ir darbdaviais, pasitikėjimo neužsitarnauja ir Socialistų partija, patenkinta savo bedante ir sterilia parlamentine opozicija ir pritarianti daugeliui Sarkozy partijos žingsnių (pensijų reformai, „sans – papiers“ išvarymui, ir t.t.). Darbininkai neturi ko siekti išskyrus grandinių, kol yra valdomi tokios smarkiai dešinėjančios Socialistų partijos.
       Jei mes išsikeliame tikslus, turime už juos kovoti. Rinkimų kampaniją ženklino socialiniai konfliktai (streikai Peugeot – Citroen fabrike Aulnay-sous-Bois mieste ir t.t.), kurie turi įkvėpti ateities kovas. Bet norint sustabdyti naikinančią neoliberaliąją galią mums reikia užbaigti kovas, neturinčias strategijos, protestus, neturinčius pasekmių, ginti socialinių judėjimų, laisvų nuo politinių partijų kišimosi ir institucinių žaidimų, autonomiją ir vienybę.

       Alternative Libertaire

       2007 m. gegužės 6

       Pagal www.ainfos.ca parengė Kasparas Pocius

Į viršų