ispejimas neskaityti biblijos        Biblija – šventa knyga. Neklystanti knyga. Ar tikrai? Prieš skaitydami prisiminkite: Antrasis Petro laiškas, 1:20-21 „Pirmiausia žinokite, kad jokia Rašto pranašystė negali būti savavališkai aiškinama, nes pranašystė niekuomet nėra atėjusi žmogaus valia, bet Šventosios Dvasios paakinti žmonės kalbėjo Dievo vardu."

 
1) Šventosios Dvasios mokslo žinios buvo labai prastos. 
 

Biologijoje: Kun 11:4-6 „Viešpats aiškina Mozei, ką galima valgyti, ir ko - ne: „Tačiau iš tų, kurie arba tik atrajoja, arba tik yra skeltanagiai, nevalgysite šių: kupranugario, nes jis, nors ir atrajoja, bet skeltų nagų neturi ir yra jums nešvarus, [...] kiškio, nes jis, nors ir atrajoja, bet skeltų nagų neturi.“ Klausimas: Nuo kada kiškiai atrajoja? Žinoma, Dievas geriau žino.

 

Matematikoje: 1 Kar 7:23 „Tada buvo nuliedinta jūra. Ji buvo apskrita, dešimt uolekčių nuo vieno briaunos krašto iki kito ir penkių uolekčių aukščio. Trisdešimt uolekčių virvė buvo jos mastas aplink briauną“. Akivaizdu, Šv. Dvasia nebuvo girdėjusi apie iracionalų skaičių pi ir nemokėjo apskaičiuoti apskritimo perimetro. Apytikriai, šios nuliedintos jūros „virv4s aplink briauną“ ilgis turėtų būti ne trisdešimt uolekčių, o šiek tiek daugiau nei 31. Nedidelė klaida, bet Biblija juk ne grožinė literatūra, o Šventa Knyga.

 

Astronomijoje: 1 Metraščių 16:30 „Drebėk prieš jį, visa žeme! Iš tikro tvirtai stovi pasaulis; niekada nebus pajudintas.“; Ps 93:1 „VIEŠPATS apsisiautęs, jis susijuosęs jėga. Pasaulis stovi tvirtai, jis negali būti pajudintas.“; Mokytojo knyga 1:5 „Saulė teka ir leidžiasi, skubėdama į vietą, iš kurios pateka.“ Dievas nežinojo, kad sukūrė Žemę ne plokščią, nieko nežinojo apie geocentrinę visatos sistemą ir nežinojo, kad Žemė nuolat juda – sukasi apie savo ašį, Saulę, galaktikos centrą... Taip pat Dievas nežinojo, jog Saulė nesileidžia ten, iš kur pateka, nes Žemė sukasi, ir tai lemia dienas ir naktis. 

 

2) 2 Kar 2:11 „Jiems einant toliau ir besikalbant, staiga juodu perskyrė ugnies vežimas ir ugningi žirgai. Elijas pakilo viesulu į dangų.“; Jono 3:13 „Niekas nėra pakilęs į dangų, kaip tik Žmogaus Sūnus, kuris nužengė iš dangaus“. Klausimas: Tai po velnių, Elijas buvo danguj ar nebuvo?

 

3) Elijo paradoksas: „Elijas grįš prieš paskutinįjį teismą: Malachijo 3:23Žiūrėk! Pirma negu ateis ši didinga ir baisi diena, atsiųsiu jums pranašą Eliją.“ Jėzus aiškina, kad Jonas Krikštytojas – tai Elijas: Mt 11:12-14 „Nuo Jono Krikštytojo dienų iki dabar dangaus karalystė jėga puolama, ir smarkieji ją sau grobia. Visi pranašai ir Įstatymas pranašavo iki Jono, ir jeigu norite priimti, tai jis yra tas Elijas, kuris turi ateiti.“

 

17 Mato skyriuje Jėzus toliau trina makaronus, neva Elijas – tai Jonas krikštytojas: „Tiesa, Elijas turi ateiti ir viską atitaisyti.  Bet aš jums sakau, kad Elijas jau buvo atėjęs, ir jie jo nepažino, bet padarė su juo, ką norėjo. Taip nuo jų turės kentėti ir Žmogaus Sūnus.“ Tuomet mokiniai suprato jį kalbėjus apie Joną Krikštytoją.“ Mk 9:13 Jėzus irgi aiškina, kad Elijas jau atėjo.

 

Jono 1:21, Jonas Krikštytojas pasako, kad jis NĖRA Elijas: „Jie ir vėl klausė: „Tai kas gi tu? Gal Elijas?“ Jis atsakė: „Ne!“ ­ „Tai gal tu pranašas?“ Jis atsakė: „Ne!“

 

Nežinomi Elijo keliai. Pasimetė kažkur jis tarp šventų raštų. Net Dievo Sūnus nežinojo, kur pradingęs tas Elijas.

4) Aš žiauriai nusidėjau. Ar man bus atleistos nuodėmės? Apaštalų 13:38-39 „Taigi žinokite, broliai, kad jums skelbiamas nuodėmių atleidimas per Jėzų. Ir kiekvienas jį tikintis nuteisinamas jo dėka nuo viso to, nuo ko nepajėgė jūsų išteisinti Mozės Įstatymas.“ Jėėėėė!!! Puiku.

 

 Mk 3:28-30 Jėzus sako: „Iš tiesų sakau jums: bus dovanoti žmonių vaikams visi nusikaltimai ir piktžodžiavimai, kad ir kaip jie piktžodžiautų; bet jei kas piktžodžiautų Šventajai Dvasiai, tam amžiais nebus dovanota, ir jis bus kaltas amžina nuodėme.“ Ot koks. O mes taip tikėjomės...

 

5) Ar apaštalas Paulius – melagis? Štai kur klausimas. Apd 20:35 „Ir aš jums visur rodydavau, kad, šitaip triūsiant, reikia paremti silpnuosius ir atminti Viešpaties Jėzaus pasakytus žodžius: ‘Palaimingiau duoti negu imti.’“. Ir kada gi Viešpats Jėzus taip sakė? Apaštalui teiks eiti atgailauti.

 

6) Mk 1:29 Jėzus eina į Simono namus, išgydo uošvę, išeina iš namų ir išgydo raupsuotąjį, Mt 8:1 Jėzus išgydo raupsuotąjį, eina į Petro namus ir išgydo uošvę. Po galais, kada jis išgydė tuos raupsus: prieš eidamas į namus, ar po? Ir kieno ten namai bei uošvė buvo, Simono ar Petro?

 

7) Mt 8:5-7 Šimtininkas maldauja Jėzaus pagalbos, Lk 7:2 Šimtininkas nemaldauja Jėzaus pagalbos. Jis siunčia kelis žydus prašyti pagalbos.

 

8) Mt 9:18 Sinagogos vyresnysis sako, kad ką tik mirė jo dukrelė, o Lk 8:41-42 Sinagogos vyresnysis turi vardą, jo vardas Jayras, jis meldė Jėzaus, kad šis padėtų jo MIRŠTANČIAI dukrelei. Tai ji buvo mirus ar ne?

 

9) Ką liepė Jėzus imti į kelionę?  Mt 10:10 Jėzus sako neimti nei apavo, nei lazdos“, Mk 6:8-9 Jėzus liepė apaštalams pasiimti lazdą ir mūvėti apavą. Vargšeliai apaštalai, turbūt visai susipainiojo.

 

10) Ar Jonas žinojo, kad Jėzus – Mesijas?  Mt 11:2-3  Įkalintas Jonas Krikštytojas siunčia sekėjus pasiteirauti, ar Jėzus - Mesijas.  Lk 7:18-22 tas pats. Jn 1 :29-34,36  Jonas jau žinojo, kad Jėzus – Mesijas.

 

11) Kas buvo Juozapo tėvas?  Mato pateikiamame geologiniame medyje – tai Jokūbas, o Luko – Elijas. Tai kas iš tiesų? Paklausti krikščionys ar net kunigai jums gali MELUOTI, kad Jokūbas – Juozapo tėvas, o Elijas – Marijos, bet tai yra MELAS, nes hebrajų ir graikų kultūrose geologinis medis braižomas pagal TĖVO, o ne MOTINOS kilmę (tai liudija ir pati Biblija).

 

12) Mato evangelijoje Juozapas su kūdikiu Kristumi bėga į Egiptą, o Luko – nebėga.

 

13) Jėzus pacifistas, skatinantis šeimos vertybes: Mt 19:3-5 „Ar galima vyrui dėl kokios nors priežasties atleisti žmoną?“ Jis [Jėzus] atsakė: „Argi neskaitėte, jog Kūrėjas iš pradžių sutvėrė žmones kaip vyrą ir moterį ir pasakė: Todėl vyras paliks tėvą ir motiną ir glausis prie žmonos, ir du taps vienu kūnu.

 

O čia jau Jėzus ne pacifistas, ir neskatina šeimos vertybių: Mt 10:34 „Nemanykite, jog aš atėjęs nešti žemei ramybės. Aš atėjau nešti ne ramybės, o kalavijo. Atėjau sukiršinti sūnaus prieš tėvą, dukters prieš motiną ir marčios prieš anytą. Žmogaus namiškiai taps jam priešais.“ Mt 19:29  „Ir kiekvienas, kas paliko namus, brolius, seseris, tėvą, motiną, vaikus, dirvas dėl manęs, gaus šimteriopai ir paveldės amžinąjį gyvenimą.“

 
______________________
 

Taigi evangelijose yra nemažai smulkių klaidų. Kalbant dar tiksliau, evangelijų pasakojimai smarkiai nesutampa. Yra vienas Dievas, bet keturios evangelijos (pagal Matą, Morkų, Luką ir Joną), t.y. keturios Jėzaus gyvenimo versijos (prisiminkite, juk apaštalai rašė Šv. Dvasios paakinti). O nesutapimą su Senuoju Testamentu akivaizdžiai iliustruoja Elijo paradoksas (žr. 3), jau nekalbant apie tai, kad vietoj žydų nacionalizmo Jėzus paskelbė kosmpolitizmą („Kas tik vykdo Dievo valią, tas man ir brolis, ir sesuo, ir motina,“ Mk 3:35).

 

Kunigai ir tikintieji dažnai kalba apie visagalę Bibliją, kurioje pateikti atsakymai į visus klausimus ir t.t... Ką aš, skaitęs ir analizavęs šią knygą 5-erius metus, galiu apie tai pasakyti? Galiu pasakyti, kad Bibliją kaip „superkietą visagalę knygą, žinančią visus atsakymus“, gali girti tik: a) melagiai, b) kvailiai, c) Biblijos neskaitę žmonės.

 

Atvirai sakant, Biblija yra klaidų ir išsigalvojimų rinkinys, parduodamas už absoliučią tiesą. Jau geriau skaityti Senovės graikų mitus – nors jie kartais irgi prieštarauja logikai, bet yra bent jau įdomesni.

 

Lietuviškas Biblijos vertimas: http://www.biblija.lt (labai silpnas, kas moka užsienio kalbas, geriau skaitykit anglų, rusų ar vokiečių);

 

Puslapiai, kuriuos nurodytos įvairios Biblijos klaidos:

http://www.google.lt/search

 
2010 m. sausis
 
prophets