George Carlin mic     Pateikiame legendinio amerikiečių komiko George Carlin dar vieno "stand up" pasirodymo lietuvišką transkriptą. Šioje pasirodymo ištraukoje George Carlin'as paaiškina, kodėl jis nebalsuoja rinkimų metu. P.s: kalba negražinta.

 

     Galbūt pastebėjote, kad yra vienas dalykas, kurio atžvilgiu aš nereiškiu nepasitenkinimo, t.y. politikai.

 

     Visi skundžiasi politikais. Visi sako, kad jie šūdini. Bet iš kur šių žmonių manymu šie politikai ateina? Jie nenukrenta iš dangaus. Jie nepereina membranos iš kitos realybės.  Jie ateina iš amerikiečių tėvų ir amerikiečių šeimų, amerikiečių namų, amerikiečių mokyklų, amerikiečių verslų ir amerikiečių universitetų, ir jie yra išrenkami Amerikos piliečių. Tai yra geriausia, ką mes sugemam, bičiuliai. Tai yra tai, ką mes galime pasiūlyti.

 

     Tai yra tai, ką mūsų sistema pagamina: atmatos vidun, atmatos laukan! Jeigu turite savanaudiškus, menkapročius piliečius, jeigu turite savanaudžius, menkapročius piliečius, turėsite savanaudžius, menkapročius lyderius. Kadencijų limitai nieko nepadės – jūs tik baigsit su šviežiai nauja krūva savanaudžių, menkapročių amerikiečių.

 

     Taigi galbūt... galbūt čia ne politikai, kurie čia šūdini. Galbūt kažkas kitas čia aplink mus yra šūdinas. Tarkim.... visuomenė?! Taip...! Visuomenė šūdina!  Yra neblogas šūkis kažkam. „Visuomenė šūdina, velniop viltį!“. Velniop viltį. Nes jeigu tai iš tikro yra tik politikų kaltė, tuomet kur yra visi kiti protingi sąmoningi žmonės? Kur yra visi tie protingi, nuoširdūs, intelektualūs amerikiečiai, kurie yra pasiruošę įžengti ir išgelbėti šalį bei vesti ją į priekį? Mes neturime tokių žmonių šioje šalyje; visi yra parduotuvėje ir krapštydami užpakalį, krapštydami nosį, išsiima savo kreditinę kortelę iš užpakalinės kišenės ir nusiperka porą sportbačių su švieselėmis juose!

 

     Taigi aš išsprendžiau šią mažą politinę dilemą labai paprastu būdu: rinkimų dieną... aš pasilieku namie. Aš nebalsuoju. Tegu jie užsipisa, tegu užsipisa. Aš nebalsuoju: visų pirma tai yra beprasmiška. Ši šalis buvo nupirkta ir parduota jau prieš daugelį metų. Šūdas, kurį jie stumdo aplink kas kiekvienus ketverius metus, pfff.... nereiškia nieko. Ir antra: aš nebalsuoju, nes aš tikiu, kad jeigu balsuoji, tuomet neturi teisės skųstis. Žmonės mėgsta tai apsukti atvirkščiai, žinau. Jie sako: „Na, jeigu nebalsuoji, neturi teisės skųstis“, bet kur tame logika?

 

     Jeigu balsuoji ir išrenki nenuoširdžius, nekompetentingus žmones ir jie patenka į postus ir viską sumauna... na, tu tuomet esi atsakingas už tai, ką jie padarė. Tu sukėlei problemą, tu juos įbalsavai; neturi teisės skųstis. Aš.... tuo tarpu, kuris nebalsavau, kuris tiesą pasakius netgi nepalikau savo namų rinkimų dieną, nesu jokiu būdu atsakingas už tai, ką šie žmonės padarė ir turiu absoliučiai pilną teisę skųstis kiek tik noriu dėl velniavos, kurią tu sukūrei ir su kuria aš nieko bendro neturiu.

 

     Taigi aš žinau, kad šiek tiek vėliau šiais metais jūs turėsite dar vienus labai iškilius prezidento rinkimus, kurie jums taip patinka, jūs mėgausitės, bus labai linksma. Aš esu užtikrintas, kad kuomet rinkimai baigsis, jūsų šalis pagerės iškart. Mano atveju, tai aš būsiu namie, darydamas iš esmės tą patį, ką ir jūs. Vienintelis skirtumas, kad kuomet aš baigsiu masturbuotis, aš turėsiu šiek tiek kai ką parodyti.

 

     Vertė Nojus Vala

     anarchija.lt

 

     {youtube}xIraCchPDhk{/youtube}