destroy fascism        Pastaruoju metu Rusijoje ir Ukrainoje stebimos beprecedentinės represijos prieš antifašizmo aktyvistus. Rusijos antifašistams pateikti sufabrikuoti kaltinimai ir netgi paskelbti kaltinamieji nuosprendžiai, antifašistai buvo persekiojami vien dėl to, kad gynėsi nuo nacistų agresijos. Ukrainos prezidentas paskelbė antifašistus „ekstremistais“ ir įsakė teisėsaugos organams „kruopščiai ištirti politinius motyvus“ tiriant nacisto Maksimo Čaikos mirties aplinkybes. Primename, kad M. Čaika žuvo Odesoje, kai 15-os jo draugų kompanija bandė užpulti 5-is antifašistus. Pavadinęs nacistus „patriotais“, Juščenka tuo pačiu išreiškė savo simpatijas naciams.

 

Netrukus Ukrainos saugumo tarnyba, kuriai tiesiogiai vadovauja prezidentas, pareiškė, kad su Maksimo Čaikos mirtimi susijusi viena prorusiška Ukrainos partija. Akivaizdu, kad šią bylą išnaudoja įvairios Ukrainos jėgos, savo spekuliacijomis siekiančios politinės valdžios.

 

2009 m. balandžio 22 d. Ukrainos specialiosios tarnybos pagrobė, sumušė ir išvežė į Odesą vieną Kijevo antifašistą. Tiesa, jį vėliau paleido.

 

Ukrainos saugumo tarnyba taip pat pareiškė, kad M. Čaikos nužudymu įtariamas antifašistas šiuo metu slapstosi Rusijos teritorijoje ir pareikalavo jo ekstradicijos. Net jei saugumas ir neklysta, labai abejotina, ar šis antifašistas sulauks teisingo ir objektyvaus teismo po tokių Ukrainos prezidento pareiškimų.

 

Tuo metu Rusijoje, šalyje, kuri, anot Juščenkos, palaiko antifašistinį Ukrainos judėjimą, prieš antifašistus vykdomos panašios represijos.

 

2009 m. balandžio 21 d. antifašistas Aleksejus „Škobaris“ Olesinovas buvo nuteistas 1-eriems metams kalėjimo už tariamas muštynes viename iš naktinių klubų. Gegužės 9 d. Sankt Peterburgo antifašistas Aleksejus Byčinas nuteistas 5-eriems metams už muštynes su 2 nacistais, vienas iš kurių, kaip vėliau paaiškėjo, buvo milicininkas.

 

Gegužės 14 d. Kazanės antifašistas Artūras Valejevas nuteistas 4-eriems metams už lengvą kūno sužalojimą, nes 2008 m. lapkritį jis su draugu gynėsi nuo juos užpuolusių nacių. Iževsko nacistai aktyviai bendradarbiauja su milicija: jiems padedant, fabrikuojamos baudžiamosios bylos antifašistams.

 

Pasitelkus įvairius išgalvotus pretekstus, per metus buvo sulaikyta daugiau nei 80 antifašistų. Šiuo metu vyksta dviejų rimtų baudžiamųjų bylų nagrinėjimas, kaltinimai pateikti 6-iems antifašistams.

 

Vladivostoke tęsiasi Jurijaus M. teismo procesas. 2008 m. lapkritį jis per neatsargumą užmušė vieną iš dviejų jį atakavusių nacistų.

 

Reikia paminėti ir Novosibirsko menininką anarchistą Artiomą Loskutovą, kuriam buvo pakišti narkotikai. Šiame mieste akivaizdžiai naikinama ne tik alternatyvi kultūra, bet ir patys jos kūrėjai.

 

Daugelį provokacijų ir represijų prieš antifa aktyvistus surengė Rusijos „Atsakomųjų veiksmų prieš ekstremizmą centras („Центр Противодействия Экстремизму“) – tai naujas skyrius, pakeitęs kovos su organizuotu nusikalstamumu tarnybą. Dar iki reorganizacijos ši tarnyba pagarsėjo provokacijomis ir netgi politinių aktyvistų žmogžudystėmis. Pavadinimo pakeitimas tik dar kartą įrodo, kad valdžia teikia pirmenybę ne kovai su mafija, o su politine opozicija.

 

Tačiau kad ir ką valdžia bekalbėtų, antifa aktyvistų nepalaiko nei „Vakarų“, nei „Rytų“ struktūros, mes galime pasikliauti tik savarankiškų iniciatyvų parama visame pasaulyje. Nežiūrint į stiprėjančias represijas ir didėjantį fašistinės agresijos aukų skaičių (Rusijoje vien per 4-erius pirmuosius 2009 m. mėnesius nuo rasistinių išpuolių žuvo 23 ir buvo sužeisti 98 žmonės), antifašistai atlaikys visas valstybės ir rasistinių grupuočių atakas. Šiandien kaip niekad reikalingas tarptautinis solidarumas su Rusijos ir Ukrainos antifašistais.

 

Gegužės 24 ir 25 d. kviečiame rengti akcijas – nesvarbu, dideles ar mažas – prieš Rusijos ir Ukrainos valdžios struktūras jūsų mieste. Jei jūsų mieste nėra šių šalių ambasadų ir konsulatų, galite pasirinkti stambią Rusijos ar Ukrainos korporaciją – ypač rekomenduojame „Gazpromo“ bendrovę, kuri neatskiriamai susijusi nuo Rusijos valstybe. Žr. „Gazpromo“ dukterinių įmonių sąrašą: en.wikipedia.org.

 
Apie surengtą akciją prašome pranešti el. paštu: abc-msk@riseup.net
Kvietimas anglų kalba: www.ainfos.ca
 
Ukrainos ir Rusijos antifa judėjimai
2009 05 23, vertė dp
 
fasistai zudo