Š.m. kovo 4 d. (antradienį) 9 val. ryto prie LR Vyriausybės pastato studentai surengs muzikinę protesto akciją, kuri nukreipta prieš LR Vyriausybės pataikavimą rektoriams, institutų vadovams ir pramonininkams. Taip studentai reaguos į kovo 3 d. vyriausybės pasitarime rektorių naudai priimtą sprendimą, iš esmės keičiantį Mokslo ir studijų įstatymo projekte numatytą nuostatą, jog aukštosios mokyklos taryba viešo konkurso būdu rinks, skirs ir atšauks rektorių, vertins, kaip naudojamas turtas ir lėšos.

      „Tai tik dar vienas žingsnis imituojant aukštojo mokslo reformos įgyvendinimą, įrodęs, jog reformoje laimi užkulisius pamėgusios interesų grupės, sprendimai priiminėjami už uždarų durų, vyriausybės prioritetas yra 26 rektorių saugumas, o ne išsilavinusi visuomenė bei studijų kokybė“, - įsitikinę studentai.

      „Siekdami konstruktyviai dalyvauti aukštojo mokslo pertvarkos procese, eilinį kartą matome pasikartojančią baigtį, kai artėjant realių sprendimų priėmimui visas procesas pajuda į „užkulisius“, sprendimai ima strigti dėl trijų savanaudiškai besielgiančių grupių, o LR Vyriausybė ne tik imasi sprendimų priėmimo už uždarų durų, bet dar ir nuolankiai ima pataikauti minėtoms grupėms: rektoriams, institutų vadovams ir pramonininkams. Taip atsitiko ir šiandienos LR Vyriausybės pasitarime, kuomet nuo sausio dėl rektoriaus rinkimų klausimo įstrigęs Mokslo ir studijų įstatymo svarstymas vėl pajudėjo tik po sprendimo „klano“ naudai“, - piktinasi Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentė Indrė Vareikytė.

      Pasak I.Vareikytės, informacijos apie Mokslo ir studijų įstatymo svarstymą didžiausia interesų grupe esantys studentai negauna jau senokai, o šiandien iš žiniasklaidos šaltinių gauta informacija apie tai, jog atsisakyta rektorių rinkimų modelio, taikomo beveik visose išsivysčiusiose valstybėse, švelniai tariant - šokiravo.

      LSAS informacija

     2008.03.03