juodrastis nr. 3 krizinis        Visame pasaulyje žodis „krizė” tapo bene populiausiu ir dažniausiai vartojamu žodžiu, kurį nuolat kartoja ir Lotynų Amerikos bežemiai, ir Volstryto bankininkai. Kartoja jį ir mūsų valdančiosios klasės – valdžiažmogiai bei kapitalo atstovai, bergždžiai bandydami ieškoti gelbėjimosi kelių ir vengdami tiesiogiai įvardyti krizės priežastis – tai yra kapitalizmo (sic!) krizė, kuri neišvengiama net „neoliberaliomis“ sąlygomis, kuriomis mes šiandien gyvename. Šįsyk ji ypatinga. Besaikis pelno vaikymasis ir nuolatinės plėtros poreikis sukėlė ne tik ekonominę, bet ir ekologinę krizę. Viena iš nedaugelio kapitalui likusių išeičių – „žaliasis kapitalizmas“, kuris vis agresyviau „stumiamias” pasauliniu mastu.

 

Trečiojo „Juodraščio” išplėstineje rubrikoje, kuri ir bus skirta krizei, pabandysime išsiaiskinti tikrąsias priežastis bei nekapitalistinius jos sprendimo būdus. Trečiajame numeryje ir toliau gvildensime alternatyvaus švietimo, neoficialiosios kultūros, kasdienio gyvenimo permainų temas. Į šį numerį sugrįžta ir nepraustaburniai dvyniai Castor&Pollux. „Juodraščio” redakcinė kolegija prie 3-ojo numerio kūrimo kviečia prisidėti rašančiuosius, verčiančiuosius, iliustruojančiuosius, maketuojančiuosius ir šiaip neabejingus žmones.

 
Rašykite mums adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos apie žurnalą: www.anarchija.lt
 
„Juodraščio“ redkolegija, 2009 09 27