jacque fresco interviu        „Karas yra geriausias įrodymas, kad mes nesugebame įveikti tarpusavio skirtumų“, – teigia socialinio ateities modelio „Veneros projektas” kūrėjas, amerikietis futuristas ir išradėjas Jacque‘as Fresco. Fresko taip pat teigia, jog ištekliais grįsta ekonomika (resource-based economy) yra esminis faktorius norint pasiekti taiką pasaulyje.

 

„Demokratija yra legalus žaidimas, tai išgalvotas žodis, kuriuo žmonės apgaunami ir priverčiami geranoriškai priimti esamas institucijas. Visos institucijos kaip susitarusios šaukia „Mes esame laisvi”. Iš tiesų tą sekundę, kai išgirsti žodį „laisvė” ar „demokratija” – saugokis, nes tikrai laisvoje šalyje niekam nereikia įrodinėti, kad ji laisva”, – sako Fresko.

 
{youtube}tQYW4KFH56U{/youtube}
 

Jis teigia, kad „nėra nei blogų, nei gerų žmonių, yra tik netinkamos ir nenormalios sąlygos, kuriose jie užaugo”. „Socialinė kaita negali prasidėti anksčiau už intelekto pokyčius”, – teigia Fresco komentuodamas dabartinę ekonominę krizę. „Viskas susiveda į žmonių kančias, ir kuo daugiau žmonių kenčia, tuo mažiau jie gerbia esamą valdžią. Jie pradeda dairytis kitomis kryptimis. O jeigu per daug žmonių dairosi kitomis kryptimis, valdžia kviečiasi kariuomenę ir policiją, kad tuos žmones suvaldytų, – tai vadinama fašizmu.”

 
2010 02 20