ore kino ivykis 2 dekonstrukcijos       Buvome perspėti, jog „dekonstrukcijos“ su visu Derrida išėjo iš mados prieš dvidešimt metų ir yra ne-be-relevantiškos. Vis dėlto Lietuvoje užsilikusi tokia gausybė nedekonstruotų dalykų, jog apsiėmėme sąvoką darsyk pavartoti. Antrą kartą organizuojama eksperimentinių video filmų programa „Ore kino įvykis“ kviečia draugus ir menkai pažįstamus dekonstruoti save ir aplinkinius, meno aurą/instituciją, lytis ir griežtas seksualines orientacijas.


       Dalyvavimo sąlygos/kriterijai/mintys:


       1. Retroaktyvus prasmės kūrimas. Prasmę galima sukurti/įsteigti tik nufilmavus kūrinį, programos rodymo metu arba vėliau. Už prasmę autorius atsakyti neprivalo.

       2. Intuicija/empatija. Kai kurios varlės, filmuojamos valandą, yra įdomios, kitos -  ne. Tai intuityvu. Už intuiciją/empatiją autorius atsako [su skausmu širdyje].

       3. Vyrai gali mylėti vyrus, moterys – moteris. Lytį galima keisti; įvariais būdais.

       4. Nebūtina būti filosofu, kad skaitytum knygas, todėl nebūtina būti režisieriumi, kad kurtum filmus.

       5. Įvykio filmai turi būti: sukurti specialiai šiai programai arba ištraukti iš asmeninių archyvų/plačiai nerodyti kūriniai; video formato; ne ilgesni kaip 20 minučių. Programą sudarys 12 filmų, kurie bus rodomi viename Lietuvos vasaros festivalių, vėliau – publikuojami internete, ORE.lt.

       Laukiame jūsų filmų arba minčių, kurias galėtume padėti nufilmuoti.

       Mirties linija: gegužės 30-oji.

       „Ore kino įvykio“ koordinatorius Romas Zabarauskas
       myspace.com/ore_lt
       Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.