kareivos     Korporacinė žiniasklaida pastarosiomis dienomis trimituoja apie JAV atskleistą pasikėsinimą įvykdyti valstybinį perversmą ir nužudyti prezidentą. Pranešama, kad keturi JAV kariškiai sukūrė „anarchistinės milicijos“ grupuotę, kurios tikslas – nužudyti prezidentą Baracką Obamą ir nuversti vyriausybę.

    

     Džordžijos valstijos prokuratūros duomenimis, keturi JAV kariuomenėje tarnaujantys ir tarnavę „anarchistai“ iš Fort Stiuarto miesto Džordžijoje planavo užgrobti šio miesto ginklų sandėlius, susprogdinti Vašingtono valstijos Vidaus saugumo tarnybos pastatą, užtvanką ir panuodyti obuolių derlių Vašingtono valstijoje. Vėliau buvo numatyta įvykdyti pasikėsinimą į prezidentą B. Obamą ir surengti valstybinį perversmą.

    

     Visi keturi įtariamieji – Isaacas Aguigui, Anthony Pedenas, Christopheris Salmonas ir Michaelas Burnettas – sulaikyti. Prokuratūra nustatė, kad sulaikytieji priklausė radikaliai antivyriausybinei „anarchistinės milicijos“ grupuotei „Amžinai nemirtingi, visada pasirengę“ (Forever Enduring Always Ready – F.E.A.R). Jie įtariami nužudę grupuotės narį ir jo merginą, kad išsaugotų savo planus paslaptyje, nes jis buvo nusprendęs palikti organizaciją. Pasak prokurorės Isabel Pauley, „JAV kariuomenės narių grupuotė išleido mažiausiai 87 tūkst. JAV dolerių ginklams ir sprogmenims“.

    

     {youtube}QlGpNwi3fr4{/youtube}

    

     Nors beveik visose žiniasklaidos antraštėse puikuojasi žodis „anarchistai“, tačiau vos pasigilinus paaiškėja, kad jokiu anarchizmu čia nė nekvepia. Priešingai – kyla įtarimas, kad šis ketveriukės sąmokslas – eilinis nevykęs ultradešiniųjų patriotų bandymas „gelbėti Ameriką“.

    

     Kaltinamieji, kaip pažymėjo prokuratūra, neslepia didelio priešiškumo dabartiniam šalies vadovui vien dėl to, kad jis juodaodis. Anot sąmokslininkų, „juodaodžiui prezidentui, turinčiam svetimą vardą, – ne vieta Baltuosiuose rūmuose“.

    

     Michaelas Burnettas – vienas iš kaltinamųjų, sutikęs duoti parodymus – teismui pasakojo, kad jo bičiulis Isaacas Aguigui supažindino jį su kažkokiu „rankraščiu“, ir pabrėžė, kad tai buvo „knyga apie tikrus patriotus“.

    

     Be to, paaiškėjo, kad tariamas grupės vadeiva Isaacas Aguigui pasižymi anaiptol ne anarchistinėmis pažiūromis, o simpatizuoja dešiniesiems respublikonams. Internete plinta nuotrauka, liudijanti, kad prieš 4 metus jis buvo Minesotoje vykusio respublikonų partijos kongreso tvarkdarys.

    

     a.lt info
     2012 08 30