Solidarumas su politiniais kaliniais Prahoje     Naujienos iš Prahos: operacijos „Feniksas“ metu pasipylė policijos represijos prieš anarchistus ir radikalios kairės judėjimus, seniai nematytos šiuolaikinės Čekijos istorijoje.

     Toliau - Prahos anarchistų kvietimas solidarizuotis:

 

     „Balandžio 28 d. prasidėjusios operacijos „Feniksas“ metu žmonės suiminėjami ankstyvais rytais, kaltinami teroristinių išpuolių rengimu, buvo konfiskuotas serveris, kuriame talpinami keli aktyvistų portalai. Kontrekstremistinis policijos padalinys bando įbauginti anarchistus ir antiautoritarinius kairiąsias: nuolat renkama informacija „žvejybai“ vykdyti.

     Tai yra mūsų nerimo šauksmas tarptautiniam solidarumui. Policija informacijos sklaidai paskelbė embargą, žiniasklaidą pasiekė tik nedaugelis operacijos detalių.

     Šiuo metu trys asmenys vis dar yra areštinėse, dar trims pareikšti kaltinimai vykdžius sunkius nusikaltimus, tarp jų − teroristinių išpuolių organizavimą.

     Policijos taktika nepasiteisins. Neleisime mūsų įbauginti, tęsime politinę veiklą.

     Kuo galiu prisidėti?

     Kai visas šalies anarchizmo ir radikalios kairės judėjimas atsiduria sisteminių represijų pavojuje, bet kokia pagalba švelninant valstybės smūgius yra itin laukiama. Remdamiesi savo ir kitų šalių judėjimų patirtimi, nenorime organizuoti centralizuotos pasipriešinimo kampanijos, nes sėkmingiausios kampanijos buvo decentralizuotos, pasižymėjo kūrybiškumu ir įvairove. Tikimės pradėti daugiaveidę kampaniją, nepaisančią valstybių sienų.

     Štai pasiūlymai, kaip solidarizuotis, bet, žinoma, yra begalė kitų kūrybiškų būdų prisidėti.

     Informacija ir žiniasklaidos įtraukimas

     Dalinkitės informacija apie „Feniksą“: straipsniais su nauja informacija socialiniuose tinkluose bei tinklaraščiuose. Norėdami prisijungti prie pasipriešinimo internete, galite naudoti #antifenix

     Politinis solidarumas

     Tikimės įvairialypio politinio spaudimo Čekijos vyriausybei, reikalaujančio baigti persekioti anarchistus bei radikalius kairiuosius ir paleisti visus politinius kalinius. Ketiname suorganizuoti tarptautinių solidarumo protestų su areštuotais „Fenikso“ metu dieną. Sekite spaudą.

     Finansinė pagalba

     Teisinė pagalba daug kainuoja: būsime dėkingi už bet kokią paramos išraišką, įskaitant pajamas iš solidarumo vakarėlių.

     Sąskaita paramai

     8760190237/0100
     IBAN CZ98 0100 0000 0087 6019 0237
     SWIFT CODE: KOMBCZPPXXX (KOMBCZPP)

     Nėra tokių represijų, kurios įveiktų laisvės troškimą!“

     Daugiau apie "Feniksą", pasipriešinimą jam ir pagalbą politiniams kaliniams galite sužinoti čia (keliomis kalbomis, įskaitant anglų bei rusų).

 

 

     2015 m. liepos 27 d.

 

Praha 28