policija iesko      Vasario 6 d., praėjus trims savaitėms nuo įvykių prie Seimo, Vilniaus policija savo tinklalapyje buvo patalpinusi fotografijas, kuriose užfiksuoti iki šiol neatpažinti protesto akcijos dalyviai. Su visuomenės pagalba ji tikėjosi identifikuoti neramumų iniciatorius. Policijos tinklalapyje buvo paskelbtas 241 vaizdas, foto ir vaizdo kameromis įamžintas prie Seimo vykusių neramumų metu. Policija prašė gyventojų, atpažinus šiuos asmenis, kreiptis nurodytais telefonais ir el. paštu. Deja, netrukus ši informacija iš policijos tinklalapio kažkur pradingo. Portalas anarchija.lt nutarė padėti policijai – pateikti galimų riaušių dalyvių fotografijas.

 

Reikalas tas, kad policijos pateiktose nuotraukose nebuvo... pačių policininkų. Tų, kurie aklai šaudė į minią kalinių maišto malšinimui skirtomis guminėmis kulkomis ir dosniai purškė ašarines dujas. Iš policijos kartotekos turbūt buvo išimti ir valdžios atsiųstų provokatorių vaizdai. O juk policininkai ir valdžios samdyti provokatoriai yra pilnateisiai riaušių dalyviai! Netgi svarbesni už pačius riaušininkus!

 

Norėdami ištaisyti tokią apmaudžią policijos klaidą, pateikiame kai kurių sausio 16-osios riaušių galimų dalyvių fotografijas. Kai kuriose iš jų galimi riaušių kurstytojai ir organizatoriai matomi stambiu planu ir nesunkiai atpažįstami, kitur pateikti bendresni vaizdai. Primename, kad asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 
P.S. fotografijos surankiotos interneto platybėse.
 
a.lt, 2009 02 06
 
policininkai riausininkai