Ignas Mikulionis 02011 m. rugsėjo viduryje pasireiškė dar vienas ultradešiniųjų skinų smurto protrūkis. Rugsėjo 15 d., apie 23:55 val., Vilniuje, Pylimo ir Sodų g. sankryžoje skinas I. M., apsirengęs juoda striuke su Lietuvos vėliava ant rankovės ir kareiviškais batais, be jokios priežasties statybiniu peiliuku perrėžė pankiškai atrodžiusio M. B. dešinįjį skruostą įstrižai nuo ausies link burnos.

 

Netrukus užpuolikas buvo sulaikytas policijos pareigūnų greta esančioje Vingrių gatvėje. Lapkričio 29 d. surengtame Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo posėdyje I. M. buvo pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nubaustas 9 mėnesių laisvės apribojimo bausme.

 

Antifa.lt portalui pavyko identifikuoti užpuoliką I. M. Tai 21-erių metų nacionalistinių ir rasistinių pažiūrų skinhedas, Panevėžio „Ekrano” ultra, „Pirmosios armados” grupuotės narys Ignas Mikulionis – nuolatinis kovo 11-osios nacionalistų eitynių bei nacionalistinių koncertų dalyvis. Domisi sunkiojo metalo ir „White Power” muzika, atvirai reiškia neapykantą juodaodžiams, kitataučiams, pankams ir homoseksualams, yra linkęs į smurtą, jėgos kultą ir narcisizmą. Kaip ir daugelis futbolo fanatų, mėgsta girtuokliauti. Socialiniame „Facebook” tinkle I. Mikulionis užsiregistravęs „Igno Guglserch” vardu, „Twitter” vardas – „Spyglys”.


Ignas Mikulionis 4x1

 

Ignas Mikulionis gimė 1990 m. balandžio 28 d. Panevėžyje. Dar būdamas moksleivis tapo aršiu futbolo sirgaliumi ir buvo priimtas į Panevėžio „Ekrano” ultrų grupuotę „Pirmoji armada”. 2009 m. baigė J. Balčikonio gimnaziją ir įstojo į Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) istorijos fakultetą. 2010 m. vasarą atliko archeologinę praktiką Aukštadvaryje. 2010–2011 m. bandė rašyti taikomosios istorijos darbą „Futbolo klubo Panevėžio „Ekranas“ istorija”, tačiau jo neparašė ir į aukštesnį kursą perkeltas nebuvo. 2011 m. vasarą dirbo montuotoju UAB „Rimvydas ir Ko”, kur išmoko naudotis statybiniu peiliuku.

 

2011 m. rugsėjo 15 d. skinas I. Mikulionis panaudojo savo įgūdžius – perrėžė pankiškai atrodančiam vaikinui veidą vien dėl to, kad jam „pankai nepatinka savo gyvenimo būdu, atrodo atgrasūs ir purvini”. Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo baudžiamajame įsakyme sakoma: „2011-09-15 naktį, Pylimo-Sodų g. sankryžoje, Vilniuje eidamas kartu su draugais R. Ž. ir I.A.D., pamatė tris asmenis: merginą ir du vaikinus. Vienas vaikinas buvo „pankas”, ant galvos buvo geltonos spalvos kepurė su snapeliu […]. Tuomet jam staiga kilo noras tam vaikinui „pankiška“ išvaizda padaryti kažką negero, nes vaikinas jam pasirodė atgrasus. Išsiėmęs iš striukės kišenės statybinį peiliuką ir nieko nesakydamas peiliuku periežė vaikinui veidą dešinėje pusėje įstrižai nuo ausies link burnos. […] Taip pasielgė, nes tuo metu pajuto jam pasibjaurėjimą, nes vaikinas atrodė labai netvarkingas. Įvykio metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio, buvo išgėręs 4 bokalus alaus.”

 

Nors skino išpuoliui buvo galima pritaikyti net dvi sunkinančias aplinkybes (BK 60 str, 9 ir 12 punktai), teismo paskirta bausmė gana švelni. Teismas nutarė pripažinti I. Mikulionį kaltu padarius nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos BK 284 str. 1 d., ir paskirti jam 9 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant jį per vieną mėnesį nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje ir per 6 mėnesius neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.


Ignas Mikulionis 1


Ignas Mikulionis 2


Ignas Mikulionis 3


Ignas Mikulionis FB

 

Antifa.lt

2011 12 29