gaucha anarchistu federacija        Spalio 29 d. Rio de Grande do Sul (Brazilija) policija gubernatoriaus Yeda’o Crusiuso įsakymu įsiveržė į Gaucha anarchistų federacijos (Federação Anarquista Gaúcha, FAG) būstinę. Policija konfiskavo plakatus, kietajį kompiuterio diską, šiukšliadėžių turinį. Jie taip pat bandė įgasdinti tuos, kurie atėjo pareikšti savo solidarumą, ir tuos, kurių kontaktus rado organizacijos svetainėje. Du žmonės buvo sulaikyti pateikus kol kas nežinomus kaltinimus. FAG ilgus metus kovojo prieš žmonių išmetimą iš visuomenės, nuolatinio darbo keitimą laikinu, gynė teisingumą ir padorias gyvenimo sąlygas. Jie gerai žinomi dėl savo veiklos su „catadores” (kartono ir kitų perdirbamų medžiagų rinkėjais), benamiais ir bežemiais, t.y. dėl savo darbo su visuomenės dugne atsidūrusiais žmonėmis.

 

Tai ir yra ta priežastis, dėl kuruos Rio de Grande do Sul policija, įklimpusi į korupcijos skandalus ir engianti laisvo žodžio teise besinaudojančius kolektyvus bei organizacijas, spaudžia FAG bendražygius, kurie kritikuoja prieš žmones nukreiptą vyriausybės politiką. Tai yra vyriausybinė reakcija į socialinį protestą. FAG yra ne pirmoji užsipulta oraganizacija. Turime prisiminti bežemio žemdirbio Eltono Brumo žmogžudystę ar Marcelo Cavalcante’o mirtį praėjusių metų vasario mėn.

 

Organizacijos, sudarančios „Red and Black” koordinacinę tarybą, besąlygiškai smerkia šiuos represyvinius veiksmus. Mes smerkiame tylų Brazilijos vyriausybės pritarimą tokiems veiksmams. Tai politika, būdinga dešiniojo sparno politikai, naudojančiai kairiojo sparno retoriką. Tai politika, kurią valdo ekonominiai transnacionalinių, militaristinių ir engiančiųjų jėgų poreikiai.

 

Mes ne tik smerkiame vyriausybinius išpuolius, bet ir visokeriopai palaikome FAG bendražygių nuolatinį ir atkaklų darbą su paprastais jų miesto žmonėmis, kuriuos vyriausybė ir policija yra linkę nutildyti naudodami terorą, gąsdinimus ir represijas. Mes tikime, kad jiems nepavyks. Dabar svarbu parodyti solidarumą, todėl kreipiamės į visus anarchistus, libertarus, „grassroots” organizacijas ir kolektyvus prašydami protestuoti prieš tokius išpuolius.

 
„Red and Black” koordinacinė taryba
2009 b11 02

Federação Anarquista Gaúcha, FAG portalas http://www.vermelhoenegro.org/fag/
Vertė RB
 
brazilijos anarchistu federacija