idite na so svoimi vyborami       Turbūt kiekvienas girdėjo apie grandiozinį įvykį Baltarusijos istorijoje – Aleksandras Lukašenka nusprendė perrinkti save šalies prezidentu. Studentai ir valstybinių įstaigų darbuotojai masiškai varomi atiduoti savo balsus išankstiniame balsavime.

 

Beveik niekas neabejoja, kad Sania ir toliau liks prezidentu. Sania, kuris jau antrą dešimtmetį vagia liaudies pinigus ir begėdiškai meluoja televizorių ekranuose. Sania, kuris pratęsė sovietmečio represijas ir sukūrė savo paties mitą klusniai miniai. Kiek tai dar tęsis? Juk mūsų kantrybė ne begalinė.

 

Taip, kartu su Lukašenka prezidento rinkimuose iškelti dar 9 kandidatai, apie kuriuos mes nieko negirdėjome iki šių metų rugsėjo, kol nebuvo prasidėjusi rinkiminė kampanija. Sakoma, kad jie burtininkai, galintys mostelti burtų lazdele – ir gyvenimas taps gražus! Kaipgi galima tvirtinti, kad šie žmonės netaps naujais kolūkio pirmininkais?

 

Nuo senų senovės žinoma, kad valdžia žmones tvirkina. Kad ir kas taps prezidentu, pralaimėsime mes visi – mokiniai, studentai, dirbantieji. Politikams mes įdomūs tik tada, kai turime įmesti į urną rinkiminį biuletenį Vėliau jie viską spręs patys, be mūsų pagalbos. Abstraktūs „šalies interesai“ jiems kur kas svarbesni už žmonių interesus.

 

Raginame prisijungti prie anarchistinio bloko Oktiabrsko aikštėje gruodžio 19 d., 20:00 val. Mes neremiame jokio „demokratiško“ kandidato. Mes pasisakome prieš visus kandidatus.

 

Už liaudies savivaldą!

Už pasaulį be valdžios!

Už pasaulį, kurį kuriame mes patys!

 

Baltarusijos anarchistų federacija

 

P.S. Šį kreipimąsi komentuojantys Baltarusijos anarchistai abejoja tokia iniciatyva, nes jaučiasi itin susilpninti valstybės represijų, vykdytų prieš juos šių metų rugsėjo-lapkričio mėnesiais. Jų manymu, tokia akcija geriausiu atveju bus tik parodomoji, skirta Vakarų žurnalistams.

 
Parengė en arche
2010 11 18