Vytautas_Stepanauskas_ir_Vitalijus_Jdie       Š.m. kovo 7 d. „Antifašistinės Lietuvos“ tinklalapyje antifa.lt paviešinta informacija, kuri identifikuoja 2011 m. vasario 16 d. Kaune įvykdyto išpuolio prieš pakistanietį dalyvius. Tai du fašistuojantys Vilniaus nacionalistai – Vytautas Stepanauskas ir Vitalijus Jdie.

 

2011 m. vasario 16-ąją, pasibaigus nacionalistų eitynėms Kaune, netoli Vytauto prospekto ir Griunvaldo gatvės sankryžos buvo užpultas šiame mieste gyvenantis pakistanietis. Šaligatviu einantį tamsaus gymio užsienietį pastebėję du skustagalviai užkabino ir apstumdė. Pranešimą apie įvykį gavę policijos patruliai skubiai atvyko į užpuolimo vietą ir sulaikė abu agresyviai nusiteikusius jaunuolius. Jiems buvo iškeltos bylos dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei kūno sužalojimo. Bylų baigtis neaiški.

 

{youtube}ZEBouviM8m0{/youtube}

 

Paaiškėjo, kad pakistanietį užpuolė Vytautas Stepanauskas ir Vitalijus Jdie. Pirmasis jų – Vytautas Stepanauskas – dalyvavo ir 2011 m. kovo 11-osios nacionalistų eitynėse Vilniuje. Kairėje rankoje laikydamas skinhedų transparantą, dešine jis visą kelią saliutavo nacių stiliumi. Tikslinama, ar kovo 11-osios eitynėse dalyvavo ir antrasis užpuolikas.

 

vytautas_stepanauskas_x_3

Vytauto Stepanausko „evoliucija“

 

vytautas_stepanauskas_0

2004 m. Vytautas Stepanauskas – Vilniaus licėjaus mokinys

 

vytautas_stepanauskas_1

2005 m. Vytautas Stepanauskas – Vilniaus licėjaus absolventas

 

vytautas_stepanauskas_4

2009 m. Vytautas Stepanauskas – KASP savanoris

 

vytautas_stepanauskas_2

2011 m. Vytautas Stepanauskas – fašistuojantis nacionalistas

 

       Vytautas Stepanauskas (bičiulių vadinamas Stepuku, Stepu ar Stiopa) 2001 m. baigė Vilniaus Gabijos gimnaziją, 2005 m. – Vilniaus licėjų, 2009 m. – Vilniaus universiteto matematikos fakultetą. Nuo 2006 metų – savanoris, KASP Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės jaunesnysis seržantas, 803 karo policijos kuopos antrojo būrio skyrininkas. Užsiiminėjo Tailando boksu, turi matematikos gabumų. Būdamas moksleivis ir studentas, dalyvaudavo informatikos ir matematikos olimpiadose. Bendramokslių teigimu, fašistuoti pradėjo dar Vilniaus licėjuje. Daugiau informacijos rasite: „Savanoris”, 2009 m. vasario 26 d. Nr. 2 (398), 2011 m. sausio 27 d. Nr. 1 (421).

 

       Jdie_x_3

 

       Vitalijus Jdie (bičiulių vadinamas Džedajumi) – žaidžia šratasvydį, priklauso Vilniaus šratasvydžio komandai, siekiančiai atkurti Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgas. Nuo 2011 m. sausio 1 d. komanda „Saugi Sostinė“ pakeitė pavadinimą – pasivadino „Eskadronu“. Sakoma, kad Vitalijus Jdie be problemų atlaiko dviejų tuščių alaus butelių smūgius į galvą. Kartais naudojasi el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

Įdomu, kad „15min“ žurnalistas Tomas Grigalevičius iškart po išpuolio Kaune paleido žiniasklaidos „antį“, neva pakistanietį užpuolę vilniečiai priklauso neformalaus skustagalvių judėjimo atšakai „Anti-Fa“. Kitaip tariant, žurnalistas teigė, kad užpuolikai buvo antifašistai. Dabar paaiškėjo, kad buvo priešingai. Pakistaniečio užpuolikai Vytautas Stepanauskas ir Vitalijus Jdie yra fašistuojantys neonaciai.

 

____________

Pateik įdomios ar aktualios informacijos, susijusios su neonacizmo apraiškomis Lietuvoje. Garantuojame anonimiškumą. http://antifa.lt/submit

 

2011 04 07