pussy riot lietuva 0     Lietuvos feministės (-ai) šiuo metu itin įnikusios (-ę) į TV šou primenančias pseudoakademines diskusijas socialiniame „Facebook“ tinkle, todėl į solidarumo su suimtomis „Pussy Riot“ muzikantėmis akciją atėjo vos 5 žmonės (neskaičiuojant antra tiek jų bičiulių, kurie apsimetė fotografais). Akcija praėjo linksmai, tačiau ją aptemdė idiotiški policijos veiksmai: pasibaigus akcijai, iš 5 jos dalyvių 4 buvo suimti.

     O iš pradžių viskas klostėsi kuo puikiausiai. Į akciją atėję žmonės, kaip ir pridera, atsinešė keletą būtinų „Pussy Riot“ grupės atributų: spalvingų ant galvos maunamų kaukių ir patrauklų transparantą „FREE PUSSY RIOT“ – ant virvės suvertus gražius trikampėlius su raidėmis. Kas turėjo, užsimaukšlino kaukes, sustojo priešais Rusijos ambasados vartus, paskandavo, parėkavo. Vėliau nuėjo prie kitų ambasados vartų – vėl paskandavo, pabandė sudainuoti garsiąją „Pussy Riot“ dainą „Švenčiausioji Dievo motina, Putiną išvaryk...“. Iš paskos nuolat sekiojo policininkai, primygtinai prašantys atsitraukti kuo toliau nuo ambasados pastato.

     Neapsikentęs triukšmo, iš ambasados išėjo pats ambasadorius – solidus vyriškis žilais plaukais ir akmeniniu veidu. Priėjęs prie policininkų, jis paklausė, prieš ką protestuojama. Vienas policininkas nė nemirktelėjęs atsakė: „Už Rusiją be Putino“, tuo parodydamas, kad visiškai nesuprato protesto esmės (nes, aišku, nenorėjo suprasti). Ambasadorius pasiskundė, kad protestuotojai trukdo linksmintis ambasadoje susirinkusiems vestuvininkams. Tada policininkas atsakė: „Jie čia daugiau nepasirodys“.

     Kaip tarė, taip ir ėmė daryti. Policijos automobilis pasivijo savo misiją atlikusius ir ambasados prieigas jau paliekančius protestuotojus. Policininkai prišoko prie dviejų žmonių, kurie dar nebuvo nusiėmę „Pussy Riot“ koncertinę aprangą imituojančių kaukių, ir nusivedė juos prie automobilio. Kokį pusvalandį buvo aiškinamasi, kol policajai per raciją gavo įsakymą paleisti suimtuosius.

     Tačiau viskas tuo nesibaigė. Jau išsilaksčius žurnalistams, vestuvininkų gynėjai prisiminė, kad neužsirašė dar dviejų akcijoje dalyvavusių merginų pavardžių. Užmiršuoliai patraukė prie tvenkinio, kur merginos jau ruošėsi nedideliam piknikėliui – rausėsi po maisto krepšį ir ruošėsi pjaustyti sūrį. Susinervinusios dėl joms trukdančių tipų, jos atsisakė pasakyti savo pavardes, todėl be jokių kalbų buvo suimtos ir nugabentos į Žirmūnų policijos nuovadą. Čia valstybės naudai iš jų buvo rekvizuotas „nusikaltimo įrankis“ – sūrio gabalėliais aplipęs peiliukas.

     {youtube}KTara2EO01c{/youtube}

     Po kelių valandų paleistos iš nuovados, merginos pratęsė akciją miesto centre. Nuvykusios į Žemaitės skveręlį, jos užmaukšlino Žemaitės paminklui firminę „Pussy Riot“ kepuraitę ir toliau agitavo praeivius solidarizuotis su Rusijos valdžios kalinamomis merginomis. Rašytoja Žemaitė, savo laiku aktyviai gynusi moteris, dėl to turbūt nebūtų supykusi.

     A.lt info

     2012 04 22

     pussy riot lietuva 2

     pussy riot lietuva 3

     pussy riot lietuva 4

     pussy riot lietuva 5

     pussy riot lietuva 7

     pussy riot lietuva 8

     pussy riot lietuva 11

     pussy riot lietuva 10

     pussy riot lietuva 12

     pussy riot lietuva 6