Anarchija.lt – tai anarchistinius principus propaguojantis informacinis portalas. Tai drąsių minčių, radikalių pažiūrų nevengiantis projektas, kuriame daug dėmesio skiriama politinėms aktualijoms, nusistovėjusios tvarkos kritikai bei anarchizmo teorijai.

 

Didžiausias projekto privalumas – informacijos gausa. Kiekvieną dieną portale pasirodo bent kelios naujienos ar straipsniai, tad egzistuodamas ne pirmus metus portalas sukaupė išties nemažą informacijos lobyną. Kadangi didelis dėmesys skiriamas būtent karščiausioms naujienoms, projektą galima vadinti anarchistinių naujienų portalu.

 

Portale publikuojamas turinys patogumo ir aiškumo dėlei skirstomas į kelias temas: aktualijas, naujienas, politiką, teoriją, meną bei aktyvizmą. Dalis straipsnių yra labiau informacinio pobūdžio, dalis turi aiškius politinius motyvus – skatina ne tik susimąstyti apie vykstančių procesų svarbą, bet ir dalyvauti konkrečiuose valstybės gyvenimo įvykiuose.

 

Anarchija.lt straipsniuose didelis dėmesys skiriamas ne tik Lietuvoje bet ir visame pasaulyje vykstantiems anarchistiniams reiškiniams, supažindinama su žinomais anarchistais, kritikais, teoretikais. Didelė dalis tekstų autentiški, dalis išversti į lietuvių kalbą.

 

Viena įdomesnių idėjų portale – tai anarchisto biblioteka, kviečianti skaityti, bendrauti bei maištauti. Biblioteka sudaryta iš įvairių autorių knygų bei anarchistinės tematikos leidinių. Biblioteka padeda susipažinti su istorijos dalimi tapusiomis idėjomis bei šių laikų anarchizmui būdingomis mintimis.

 

Anarchija.lt liečia aktualias temas, kurių vengia didžioji dalis žiniasklaidos. Greta kritikos portale kartais pateikiama konstruktyvių bei pozityvių idėjų apie žmonių koegzistavimą. Kita vertus dažnai pastebimas aštrus politikavimas, skaitytojų komentarai dažnai esti pikti bei negatyvūs, o tai neretais atvejais sukuria slogią atmosferą.

 

Tačiau nevertėtų apie šį projektą baigti negatyvia mintim, juolab, kad reikėtų pasidžiaugti jau vien dėl to, kad jis yra, ir jo buvimas lietuvišką internetą daro margą.

 

Surinkti taškai:

Idėja: 4,5

Techninis sprendimas: 8

Informacijos gausa: 7

Kūrybiškumas: 5

Projekto nuotaika: 0

Meduolis už: anarchistinio požiūrio propagavimą

 

IT.kaman.lt, 2011 02 11