Akmenė dalyvavo ne tik visose vasario 16-osios eitynėse Kaune, bet ir kovo 11-osios eitynėse Vilniuje. Tačiau itin smagu jį matyti Kaune, kada jis dažnai žygiuoja greta propagandinio „Valančiaus legiono“ plakato „Patriotai už blaivybę“. („Valančiaus legiono“ klubą prieš kelis metus įsteigė LTJS narys, „Lietuvos antipederastizatorius Nr.1“ Edmundas Girskis, iškėlęs klubo devizą „Už stiprią tautą be alkoholizmo“.)


akmene eitynese x 4

 

Vis dėlto niekam ne paslaptis, kad šūkiai lieka tik gražiais žodžiais, o gyvenimas teka įprasta vaga. Smogiamoji Lietuvos neonacių jėga – futbolo fanai ir skinų subkultūros atstovai, – nuo seno garsėjantys perdėta meile alui bei stipresniems gėrimams, nė už ką nekeičia savo įpročių. Alkoholis lieka labai ištikimas visų nacionalistinių koncertų, renginių bei akcijų palydovas.

 

Akmenė šiuo požiūriu – ne išimtis, o taisyklė. Šių metų spalio 2-osios naktį Kauno alkopatriotas praleido ant suoliuko Laisvės alėjoje, visiškai nusitašęs, kažką vapėdamas retiems praeiviams ir demonstruodamas jiems prietemoje ryškiai šviečiančią trispalvę ant juodo „bomberio“.


akmene girtas x 4

 

Lyg kažką įtardamas, LTJS aktyvistas Tomas Skorupskis savo tinklaraštyje patarė: „Visiems mums nepatinka iki žemės graibymo nusitašęs lietuvis, ypač su tautine simbolika. Vietoj to, kad jį išvadintumėme visais bjauriais žodžiais – geriau nuveskime jį namo. Taip pat neturėtų būti alkoholio vartojimo su LTJS simbolika. Tai daro sąjungai antireklamą, ypač jeigu jos pozicija – už blaivybę, prieš alkoholizmą.”

 

Ar kas nors parvedė prablaivėjusį Akmenę namo – lieka neaišku. Liko tik nuotraukos, rodančios „natūralią”, gyvenimišką patriotizmo pusę.

 

P.S. Dėkui ponui A. G. už nuotraukas.

 

Antifa.lt

2011 10 11