M.Janušoniui prieš teismą teko stoti dėl jam iškeltos administracinio teisės pažeidimo (ATP) bylos, susijusios su nedideliu chuliganizmu per šių metų kovo 11 d. vykusias eitynes sostinės Gedimino prospektu. Tądien M. Janušonis viešoje vietoje elgėsi įžūliai, puolė plėšyti transparantą su užrašu „Visuomenė be neonacių“, fotografavo aktyvistų veidus, sekė ir grasino aktyvistams.

 

Bylą išnagrinėjusi teisėja Alberta Baltušytė pažeidėjui skyrė 100 litų baudą. 

 

Posėdžių metu M. Janušonis, atstovaujamas advokato padėjėjo Edvardo Steckio, savo kaltę kategoriškai neigė ir melavo, kad išpuolį įvykdė ne jis. Smurtautojo melagystėms patvirtinti buvo pakviesti liudytojai, neonacistines pažiūras praktikuojantys asmenys: Ričardas Čekutis („Lietuvių tautinis centras“), Paulius „Pecia“ Peciulevičius („Autonominis pasipriešinimas”), Tadas Dapšys („Lietuvių tautinis centras“). Taip pat buvo pakviestos ir dvi merginos: Oduvano gyvenimo draugė Milda Prušinskaitė bei kovo 11-ąją neonacius Lietuvos vėliavytėmis puošusi Vilma Cupples. Palaikyti „Oduvano“ buvo atėjęs ir neonacis Mindaugas Pukšta („Autonominiame pasipriešinime” dar žinomas kaip Apaštalas).


Nepalankų nutarimą fašistuojantis skinas Mantas „Oduvanas“ Janušonis turi teisę apskųsti aukštesnės instancijos teismui. Sprendžiant iš nubaustosios pusės veiksmų po nuosprendžio paskelbimo, idėjinis „Oduvano” atstovas Edvardas Steckis imsis apeliacijos.

 

Antifa.lt

2011 11 25

 

oduvanas pleso plakata2