1933-aisiais, nenusileisdamas moraliniam spaudimui, Trollmannas dalyvavo kovoje dėl Vokietijos čempiono titulo. Po šešių raundų Johanno priešininkas buvo jau akivaizdžiai pralaimėjęs, tačiau Vokietijos kumščių kovų sąjungos pirmininkas, NSDAP narys Georgas Radammas sustabdė kovą ir paskelbė lygiąsias. Įsiutinta publika ėmė maištauti ir pareikalavo pripažinti Johanną nugalėtoju, tad Radammui teko paskelbti Trollmanną čempionu. Vis dėlto po šešių dienų Johannui laišku buvo pranešta, kad iš jo atimamas čempiono titulas. Priežastimi įvardintas „blogas boksas“.

 

 trollmann

 

Netrukus vėl įvyko kova dėl Vokietijos čempiono vardo. Trollmannas priėmė iššūkį. Prieš kovą jam pranešė, kad bus diskvalifikuotas, jeigu pabandys „šokti“ (omenyje turėta aktyvaus išsisukimo nuo smūgių taktika naudojant kojų judesius).

 

Johannas į ringą išėjo peroksidu išbalintais plaukais ir iki baltumo nupudruota oda –propaguojamo „tikro arijo“ karikatūra. Per kovą stovėjo nejudėdamas, įsispyręs kojomis, ir priėmė smūgius nesilankstydamas. Jo priešininkas Gustavas Ederis buvo žinomas galingais smūgiais. Johannas, pasitikdamas smūgius, išsilaikė penkis raundus ir krito visas kruvinas.

 

1938 metais Trollmanną kartu su tūkstančiais kitų romų sterilizavo koncentracijos stovykloje. 1943-aisiais – sušaudė. 2003 m. Trollmannui oficialiai buvo grąžintas 1933 metų Vokietijos bokso pussunkio svorio čempiono titulas.

 

http://mi3ch.livejournal.com  vertė E.B.

2010 10 03