„Dėkoju už jūsų rūpestį ir pastangas mokyti žmones Dievo Žodžio. Besiklausydamas jūsų laidos daug išmokau ir dabar galiu pasidalinti savo žiniomis su mane supančiais žmonėmis. Noriu jiems viską teisingai išaiškinti, todėl norėčiau užduoti kelis klausimus apie tas Biblijos vietas, kurios man liko neaiškios.

 

1) Norėčiau parduoti savo dukrą į verges, kaip parašyta Išėjimo knygoje (21:7). Kokią sumą, jūsų nuomone, galėčiau už ją paprašyti?

 

2) Kunigų knygoje (25:44) pasakyta, kad vergą ar vergę galiu laikyti tik tada, jei vergus nusipirksiu iš kaimyninių tautų. Mano bičiulis įsitikinęs, kad vergą turiu pirkti iš Lenkijos, o ne iš Latvijos. Ar aš galiu turėti vergą latvį?

 

3) Turiu kaimyną, kuris kartais dirba šeštadieniais. Išėjimo knyga (35:2) liepia jį nubausti mirtimi. Ar aš turiu tai padaryti savo rankomis?

 

4) Kunigų knyga (21:18-21) sako, kad į bažnyčią negali eiti joks nesveikas vyras – raišas, sužalotu veidu ar per ilga galūne, nulaužta koja ar nulaužta ranka, kuprotas ar neūžauga, ar su nesveika akimi. Esu 1 metro 75 cm ūgio, skaitau su akiniais. Ar aš galiu vaikščioti į bažnyčią?

 

5) Mano dėdė nesilaiko Kunigų knygos (19:19) įsakymo – savo kieme sėja ir augina dviejų rūšių augalus: rožes ir tulpes. O jo žmona nešioja drabužius, pasiūtus iš dviejų audeklų: medvilnės ir nailono. Kaip jie turi būti nubausti?

 

6) Be to, dėdė kartą piktžodžiavo – keikė Dievą ir minėjo velnią. Kunigų knyga (24:14) liepia jį užmušti. Ar būtina surinkti visus mūsų miestelio žmones? Gal užteks ir dešimties žmonių, kad jį užmėtytume akmenimis?

 

Dar kartą dėkoju, kad savo laidoje man priminėte, jog Dievo Žodis yra amžinas. Nekantraudamas laukiu jūsų atsakymo.“

 

Kūrybiškai versta iš www.ksml.fi


Vertė N.K.

2011 03 25