***

 

Trejus metus Lietuvoje gyvuojantis Laisvasis universitetas ne tik kviečia studijuoti nemokamai, savanoriškos savišvietos tinklas kviečia įvairaus amžiaus žmones pačius kurti. Esą tik taip galima užtikrinti lygiavertį bendravimą ir kokybišką ugdymą.

 

Kol kitų Lietuvos universitetų studentai atostogauja, Laisvasis universitetas visus norinčius kviečia į savitas paskaitas ir užsiėmimus. LUNI vadinamas savišvietos tinklas pelno nesiekia, o ir pagrįstas jis savanoriška veikla. Trejus metus Lietuvoje gyvuojantis universitetas sukurtas kaip alternatyva vis brangstančiam aukštajam mokslui.

 

Nuo diskusijų apie politikos aktualijas iki paskaitų, kaip nusimegzti kojines. Platus užsiėmimų spektras – ne tik didmiesiuose. LUNI fakultetai įsteigti penkiuose mažesniuose miesteliuose ir net viename iš Žemaitijos kaimų.

 

„Ekskursija po bohemiškąjį Vilnių” – vienas iš Laisvojo universiteto užsiėmimų. Pasak LUNI iniciatorių, veikla gyvuosianti tol, kol bus alternatyviu švietimu besidominčių žmonių. Nors tokia savišvietos forma daugeliui nėra žinoma, jos populiariumą įrodo trečius metus iš eilės organizuojama vasaros stovykla  Šiemet ji įvyks liepos pabaigpoje Lepelionių kaime, Prienų rajone.

 

{youtube}LaMKC4syBtM{/youtube}

 

{youtube}5Y3TrkxQrRc{/youtube}

 

a.lt info

2011 08 11

 

luni_keliones_marsrutas