2011 m. spalio 26 d., trečiadienį, 18:00 val., Laisvasis universitetas (LUNI) rengia „Skype“ internetinio ryšio konferenciją su Klaipėdoje gimusiu, šiuo metu Londone gyvenančiu Sigitu, kartu su tūkstančiais kitų žmonių daugiau kaip savaitę protestuojančiu šv. Pauliaus skvere Londono centre. Renginys vyks kūrybinėse „Artotekos” dirbtuvėse, A. Strazdelio g. 1, Vilniuje (greta Bastėjos ir „Tamstos” muzikos klubo).

 

„Esu skvere nuo praeito šeštadienio, spalio 15-osios. Dirbu informacijos komandoje: sėdžiu palapinėje ir atsakinėju į žmonių klausimus. Mūsų skvere įsikūrusi labai marga publika. Šiandien jų yra virš tūkstančio. Vakar atšventėme vieno 80-mečio gimtadienį, jis čia gyvena jau keletą dienų. O palapinėje šalia mūsų įsikūręs 16-metis. Daug moterų ir merginų – manau, apie pusę visų žmonių. Yra ir apie 10 lietuviškai kalbančių. Štai dabar sėdžiu kartu su dar dviem lietuviais“, – pasakoja Sigitas.

 

Protestuotojai savanoriškai susiskirstę į daugybę komandų. Maisto komanda ruošia valgį – turime jau keturis stalus. Ramybės komanda prižiūri tvarką nakties metu. Asamblėjų komanda parenka dažnai vykstančių asamblėjų (visuotinių susirinkimų) temas ir rūpinasi jų koordinavimu. Technologijų komanda prižiūri interneto ryšį ir portalą. Yra atskiros komandos, kurios bendrauja su policija ir žiniasklaida. Finansų komanda tvarko pinigines žmonių aukas. Universiteto komanda rengia viešas paskaitas ir diskusijas su įdomiais kviestiniais lektoriais. Bibliotekos komanda rūpinasi laisvai prieinamomis knygomis. Yra žmonės, kurie atsakingi už šiukšlių išvežimą ir t. t.

 

„Mūsų skveras dabar veikia kaip atskiras miestas. Džiaugiuosi, kad mums pavyksta viską tvarkyti patiems. Reikalavimas vienas – mes norime tiesioginės demokratijos, nes manome, kad dabartinė atstovavimo sistema paseno“, – aiškina Sigitas.

 

{youtube}XvvIcFi7tJI{/youtube}

 

LUNI info

2011 10 24