Antrajai „LUNI kino“ peržiūrai siūlomi keturi filmai:
„Nelygus reljefas: piratinis Londono radijas“ (2010), „Viską, išskyrus ateistus“ (2011), „Nike“ prakaituvės: kas slypi už logotipo“ (2009), „OS13 karta: nauja pasipriešinimo kultūra“ (2011). Filmus kitoms peržiūros siūlykite el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

    

LONDON PIRATE RADIO     Uneven Terrain: London Pirate Radio, 16:20 min., 2010 m.
 

     Videofilmas „Nelygus reljefas: piratinis Londono radijas“ (2010) pasakoja piratinės Londono radijo stoties istoriją, nufilmuotą slaptose miesto studijose. Filmo kūrėjai susitinka su didžėjais, stoties vadybininkais, reperiais ir parodo, kaip jie kuria naujus muzikos standartus. Ypatingas dėmesys sutelkiamas į masyvų gelžbetoninį namą, stovintį ant kalno prie Temzės upės, nuo kurio stogo viskas ir prasidėjo. Kai valdžia uždarė radijo stotį, ją kūrę žmonės persikėlė į pogrindinį eterį... Daugiau informacijos apie piratines Londono radijo stotis: http://www.londonpirates.co.uk/Home.htm

ANYTHING BUT AN ATHEIST     Anything but an Atheist, 13:51 min., 2011 m.

     Daugybė rašytojų, Nobelio premijos laureatų, mokslininkų, pripažinimą pelniusių muzikantų, komikų, aktorių ir režisierių prisipažino esą ateistai. Tai puikūs ir talentingi žmonės, kuriais žavisi milijonai visame pasaulyje... Tačiau ar žinote, kad ateistai Amerikoje yra labiausiai nekenčiama visuomenės mažuma? Trumpas filmas „Viską, išskyrus ateistus“ (2011) kalba apie tai, kaip Jungtinėse valstijose vertinamas ateizmas, ir kokias socialines pasekmes jis sukelia asmeniui, kuris prisipažįsta esąs ateistas.


behind the swoosh     Nike Sweatshops: Behind the Swoosh, 20:30 min., 2009 m.

     Ar kada nors susimąstėte, kaip išgyventi iš „Nike“ prakaituvėje (prakaito krautuvėje) gaunamo atlyginimo? Apdovanojimų pelnęs trumpametražis filmas „Nike“ prakaituvės: kas slypi už logotipo“ (2009) pasakoja, kaip du jaunuoliai – Jimas Keady‘is ir Leslie‘is Kretzustengiasi išgyventi Indonezijos pramonės lūšnynuose iš „Nike“ korporacijos mokamo darbo užmokesčio. Šis filmas – tai niūrus dokumentas, liudijantis apie Trečiajame pasaulyje plačiai taikomą išnaudojimo bei vergiško darbo praktiką. Norėdami sužinoti daugiau apieNike“ prakaituves, apsilankykite portale www.teamsweat.org

    

GENERATION OS13     Generation OS13: The new culture of resistance, 28:16 min., 2011 m.

     Radikalus režisieriaus Michaelo Oswaldo filmas „OS13 karta: nauja pasipriešinimo kultūra“ (2011) atskleidžia, kaip Vakarų demokratinėse šalyse pažeidžiamos žmonių pilietinės teisės bei laisvės ir kaip įvairūs menininkai, muzikantai, žurnalistai bei autoriai įkvepia žmones kovoti prieš šią sistemą. Filmas kalba apie naują kartą OS13, pavadintą „Google Chrome OS13“ naršyklės vardu, kuri jau nebetiki jokiais įstatymų leidėjų pažadais ir yra išsivadavusi iš senamadiškų socialistinės ar komunistinės ideologijos klišių. Filme pateikti interviu su tokiais pažangiais muzikantais, kaip Anika, Gaggle ir Saulas Williamsas, ekonomistu Nicolasu ShaxsonuTreasure Islands“ autoriumi), meno legenda Billy Childishu, „Bare Bones“ bei „Quietus“ muzikantais, žurnalistu Huwu Nesbittu, alternatyvios žiniasklaidos atstovu Maxu Kaizeriu bei kitais aktyvistais.

     LUNI info

     2012 03 18