Per pastaruosius keturis dešimtmečius buvo suvokta, kad aplinkosauga negali būti sėkminga be socialinio teisingumo, o socialinis teisingumas negali būti įgyvendintas be aplinkosaugos. Ginti miškus ir bangini
us būtina norint išsaugoti evoliucinius procesus bei ekologines sistemas, gyvybiškai svarbias planetai ir visoms jos rūšims, įskaitant žmones. Tuo pačiu suprantama, jog tam, kad įveiktume aplinkos niokojimą, reikia kovoti ranka rankon su žmonių išnaudojimu ir sukurti stiprų masinį judėjimą.


      Revoliucinė aplinkosauga išsiskiria tuo, kad ji palaiko ir apima nelegalias taktikas (nuosavybės gadinimą, sabotažą, ginkluotą kovą) pripažindama tinkamais smurtinius pasipriešinimo metodus. Be plataus masto socialinių transformacijų, procesų reikalaujančių sugriauti kapitalizmą ir imperializmą, ateitis yra neįmanoma.

      Antroji paskaitos pusė bus skirta zapatistams, o tiksliau – jų auginamai kavai. Zapatistų perversmas pasaulyje žinomas kaip pirmoji postmoderni revoliucija, tačiau nedaugelis girdėjo apie judėjimo varomąją jėgą – organiškai gaminamą kavą. Paskaitos metu bus parodytas dvidešimties minučių trukmės dokumentinis filmas apie kavos auginimą zapatistų bendruomenėse.

      LUNI info
      2012 09 16