Kedys        A.lt portalo redkolegija gavo laišką, kuriame klausiama:

 

„Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad D. Kedys, nušovęs aukštą valdžios pareigūną, pasielgė kaip tipinis XX a. pradžios anarchistas, per daug nesiceremonijęs dėl veiksmų teisėtumo ir dažnai į smurtą atsakydavęs smurtu. Tačiau šis D. Kedžio veiksmas netapo pasipriešinimo valdžiai simboliu, jis greičiau tapatinamas su kova prieš pedofiliją, kuri tamsios liaudies akyse apima platų tariamų „iškrypimų“ spektrą – nuo homoseksualumo iki apskritai bet kokio kitoniškumo.

 

Silpni ir negausūs Lietuvos kairieji judėjimai nesugebėjo (o gal ir nenorėjo) užimti aiškios pozicijos su D. Kedžiu susijusių įvykių atžvilgiu. Užtat šiuo precedentu puikiai pasinaudojo įvairaus plauko ultradešiniosios grupuotės, sukūrusios sau tinkamą D. Kedžio, kaip aršaus kovotojo už konservatyvias vertybes, įvaizdį (žr. pridėtą video). D. Kedys vargiai taps antruoju „svieto lygintoju“ T. Blinda, nes velioniui jau užvilkta „dorovės reindžerio“ uniforma, gausiai papuošta valstybine, tautine, religine ir net neonacistine atributika.

 

Ar anarchistai nejaučia kaltės, kad neparėmė D. Kedžio kovos prieš valstybines jėgos struktūras? Ar matote kokią nors galimybę perimti iniciatyvą iš ultradešiniųjų ir neleisti jiems pasinaudoti milžinišku D. Kedžio populiarumu?  

 
{youtube}2Ytgke7qoJM{/youtube}
 
Donatas B.

2010 m. gegužės 16 d.