grupe Dalyvis        „Kai ant tavo galvos dar įstatymas kris ir mokėti turėsi už orą... Kaip tu dabar jauties? Aišku, šūdinai puikiai“. Taip dainuoja nepatogaus socialinio roko grupė „DaLyvIs“ iš Šiaulių. Grupės repertuare nėra dainų apie meilę, dangų, laimingą vaikystę, kitas iliuzijas. „Jaunuoliai“ iš proletarinių rajonų, nematydami kito kelio protestuoti, pasirinko nesmurtinį variantą – dainas apie laisvę, tiesą, moralę.

 

Praeitų metų vasarą susibūrusi grupė „DaLyvIs“ groja politinį ir socialinį roką. Socialinis rokas jiems padeda išreikšti visas nuoskaudas, išrėkti tiesą ir pajusti laisvę. Grupės nariai: frontmenas Remigijus Ruokis (psichuškės gydytojas) – MC + suokimas, Gintas Gascevicius (bankininkas) – baterija, Gintaras Dzidolikas (inspektorius) – klavišų krapštuolėlis, Eligijus Žilinskas (buvęs savižudis) – gitara, Tomas Lavickas (užguitas bedarbis) – bosinė gitara.

 

45 metų Remigijus Ruokis sako: „Kadangi pripažintos muzikos žvaigždės, išskyrus „Antį“ ir keletą hip-hopo grupių, yra atitolusios nuo realybės, mes atliksime tiesos ir abejonių skleidėjų funkciją, kol dar Lietuvoje yra žmonių. Mes senstam ir kaip tauta, ir kaip kovotojai. Mums ne tas pats, kad mus lupa. Mes neatsuksime kito žando, mes kirsim atgal. Mes tikėsime tik gerais rezultatais…“

 
{youtube}g8F45btHo4g{/youtube}
 
a.lt info, 2010 02 22