superfeministes        Šiuose videoklipuose linksmai pašiepiami žmonės, savo noru vaidinantys vyrų ir moterų vaidmenis socialinės lyties (gender) spektaklyje. Šie žmonės net nemano esą aktoriai, nes yra įsitikinę, kad moterų ir vyrų elgesio štampai yra natūralūs ir prigimtiniai. Tokie žmonės nekalti, tačiau juokingi.

 

Sarkastiška feministinė Danilos Satragno provokacija: „Moterys du du du... / eikit į virtuvę / kepti torčiukų / nuo ryto ligi vakaro...“. Videoklipe įspėjama, kad moteris, svajojanti ištekėti už milijonieriaus, generolo ar fiurerio, yra užsikrėtusios protofašizmo bacilomis.

 

Danila Satragno. Donne Du du dux

{youtube}PoMRRnrSICg{/youtube}
 

Kanadietės Koralee Nickarz „Vibratoriaus daina“ atsirado kaip vaikiško žaislo reklamos „The Slinky Song“ parodija. 1998 m. ji buvo paleista kaip media virusas ir iki šiol klajoja po interneto erdvę. Rekomenduotina juo užkrėsti puritonus, katalikus bei kitus iškrypėlius!

 

Koralee Nickarz. The Dildo Song

{youtube}cWnKieBzbaY{/youtube}
 

Amerikiečių popžvaigždės Pink klipe „Kvailos merginos“ matome ištisą virtinę seksistinių stereotipų, kuriems paklūsta „progresyvios“ ir „madingos“ moteriškos lyties atstovės, siekiančios mėgdžioti seksualias popžvaigždes. Videoklipas turėjo būti labai autoironiškas, tačiau to, deja, nepastebime. 

 
Pink. Stupid Girls
{dmotion}x2c918{/dmotion}
 

Argentinoje gyvenanti aktorė, dainininkė, kompozitorė ir pianistė Liliana Filipe dažnai pasirodo koncertuose, skirtuose atminti diktatūros metais dingusioms („desaparecidos“) moterims. Dainos „Nepatogi moteris“ turinį trumpai galima nusakyti taip: „Eikite šikt su savo politika, aš – laisva moteris, ir pati žinau, kaip man elgtis!“.

 

Liliana Filipe. Mujer Inconveniente

{youtube}pIwWb5XM7KA{/youtube}
 
Bus daugiau.
 
Parengė en arche
2010 08 06