Alytus psichodarbininku kongresas 02011 m. rugpjūčio 22-28 d. Alytuje vyko pasaulio duomenkasių ir psichodarbininkų kongresas. Jame menininkai buvo sąmoningai kviečiami nekurti meno, išjuokti jo gamintojus, propaguotojus bei vartotojus ir rengtis 2012-ųjų visuotinam meno streikui.

 

Laisvasis universitetas (LUNI) kviečia į susitikimą su šio kongreso dalyviais – Aira, Aušra, Dariumi ir Kasparu. „Skype“ internetinio ryšio pagalba kalbėsimės su šio kongreso organizatoriumi – alytiškiu Redu Diržiu. Bus rodomi dokumentiniai kadrai, kuriuose užfiksuotos keisti ir netikėti pasaulio duomenkasių ir psichodarbininkų kongreso įvykiai. Renginys vyks 2011 m. rugsėjo 5 d., pirmadienį, 18:00 val., kūrybinėse „Artotekos“ dirbtuvėse, A. Strazdelio g. 1, Vilniuje.

 

Duomenkasių ir psichodarbininkų kongresas Alytuje siekė:

– atskleisti represinį „rimtosios“ europocentristinės kultūros (kartais dar vadinamos civilizacija) represinį, rasistinį ir ypatingai destruktyvų charakterį;

– pabandyti peržengti vadinamąjį „kultūrinį formatą“, būdingą teorinėms konferencijoms, parodoms, festivaliams, piketams, šūkiams, literatūrai, filmams, sportui ir t. t, kada visuomenė yra diferencijuojama į atlikėjus ir žiūrovus;

– nustoti daryti tai, ką darydamas atrodai rimtas (= teisingas), ir pradėti daryti tai, kas teikia malonumą;

– nustoti projektuoti save į tam tikro vaidmens (menininko, anarchisto, aktyvisto, teoretiko, politiko, teroristo) atlikimą ir pradėti veikti visiems kartu, nesiskaitant su priemonėmis.

 

„Kol egzistuos žmonių susvetimėjimą skatinanti kapitalistinė specializacija ir jos propagandinė mašina – buržuazinė (tiek „rimtoji“, tiek „kičinė“ – iš esmės tarp jų nėra esminio skirtumo) kultūra bei ja paremta edukacija, tol kapitalizmas sugebės surasti kelią į kiekvieno žmogaus organizmą ir nuodys jo smegenis, kraują, blokuos visas gyvybines funkcijas ir galų gale lėtai užsmaugs, pasmerkdamas ilgalaikėms konvulsijoms“, – sakė kongreso organizatorius R. Diržys.

 

Judantys kongreso vaizdai:

 

{youtube}kw9Rl3_wsL8{/youtube}

 

{youtube}TR3kln6I2qA{/youtube}

 

{youtube}pSMh_lvwFbQ{/youtube}

 

Sustingę kongreso vaizdai:


Alytus psichodarbininku kongresas 1


Daugiau foto: www.flickr.com

www.facebook.com


a.lt info

2011 09 04