„Romuvos“ kino teatro gelbėjimo akcija priartėjo prie kulminacijos. Šiandien Kauno savivaldybės Tarybos kolegijos posėdyje turėtų būti suformuluotas siūlymas miesto tarybai dėl tolimesnių miesto valdžios ketinimų „Romuvos“ atžvilgiu.

       Vakar visuomenės interesą atstovaujančios grupės atstovas, LPF „Kauno plėtros forumas“ direktorius Dainius Genys įteikė Kauno savivaldybės atstovams 3500 parašų, palaikančių „Romuvos“ išsaugojimo būtinybę.
 

        „Ši parama byloja ne tik apie viltį, jog valdžia stengsis priimti tinkamiausią sprendimą, bet ir atspindi nekomercinio kino poreikį. Tai žingsnis, kuriuo piliečiai buriasi į tam tikrą neformalią bendruomenę siekdami bendro tikslo. Tai ne tik reikalavimas apginti viešą interesą, bet ir įgaliojimų bei pasitikėjimo suteikimas miesto merui bei tarybai“, - sakė D.Genys. Jis tikisi, jog aktyvi visuomenės parama šiuo klausimu įkvėps sprendimų priėmėjams politinės valios ir prieš priimdami sprendimą jie atsižvelgs į piliečių pageidavimus.


       Visuomenės interesą ėmęsi atstovauti Všį „Visos mūzos“ bei LPF „Kauno plėtros forumas“ netruko sulaukti didelio visuomeninio palaikymo. Jų išplatintą „Kreipimąsi dėl Romuvos kino teatro“ pasirašė daugiau nei trys tūkstančiai nekomerciniam kinui neabejingų piliečių, ne tik iš Kauno, bet ir iš kitų miestų. Iniciatyva susilaukė ir institucijų palaikymo: kreipimąsi parėmė Kauno istorikų draugija, VDU klubas „Sesija“, VDU Studentų sąjunga, KTU Studentų sąjunga, Kauno šokio teatras „Aura“, VšĮ „Skalvija“, Lietuvos kinematografininkų sąjunga, Všį „Meno avilys“, VšĮ „Vaizdų kultūros studija“. Be to, vakar į šią problemą dėmesį atkreipė ir Kultūros ministerija, paraginusi Kauno miesto savivaldybę atsižvelgti į visuomenininkų kreipimąsi ir paremti iniciatyvą steigti Romuvos kino teatre nekomercinio kino ir edukacijos centrą.

       Všį „Visos mūzos“ ir LPF „Kauno plėtros forumas“ dėkoja visiems bendražygiams už paramą ir palaikymą.

Bernardinai.lt
2008.03.19.