Graikijoje rengiantis priimti naują pensijų įstatymą,  darbuotojų profsąjungų ir sindikatų paraginti žmonės pradėjo streikuoti ir išėjo į gatves.

      Atėnuose darbininkijos aktyvistai ir anarchistiniai kolektyvai uždarė prabangias parduotuves, veikusias streiko dieną. Eitynėse, kurios vyko keliuose kvartaluose, dalyvavo daugiau nei 200.000 žmonių. Susirėmimai su policija prasidėjo prie parlamento, buvo sudaužyta keletas stebėjimo kamerų, išdaužyta keletas banko langų. Gatvių mūšiai tęsėsi prie universitetų (Propilėjų) ir Egzarchijoje, kur buvo pastatyta keletas barikadų. Policininkai į žmones šaudė plastikinėmis kulkomis. Šalia Egzarchijos aikštės žmonės užpuolė policininkus. Beje, sindikalistų lyderiai pasitraukė iš demonstracijos, taip įbaugindami žmones.
 

     

        Tesalonikų centre protestavo daugiau nei 20.000 žmonių. Demonstracijų metu anarchistai į likusias atviras parduotuvės mėtė šiukšles ir dažus. Buvo išdaužyti bankų langai ir stebėjimo kameros.



     

        Apie 4.000 žmonių protestavo Kretos sostinės Herakliono centre. Streikuotojai privertė užsidaryti visas parduotuves. Eitynių metu anarchistai aptaškė dažais valdančios partijos Nia Dimokratia būstinę. Eitynės baigėsi ties Kretos prefektūra, buvo bandyta šį pastatą užimti.


        anarchija.lt
        2008.03.24.