Šiandien, balandžio 2 d., 19 val. Rumunijos sostinėje Bukarešte oficialiai prasidėjo NATO viršūnių susitikimas, kuriame bus aptartas naujų narių - Albanijos, Kroatijos ir Makedonijos - priėmimas į NATO ir dviejų šalių - Ukrainos bei Gruzijos - prisijungimo prie NATO galimybė. Susitikime dalyvauja ir Lietuvos prezidentas V. Adamkus.

      NATO šalių lyderiai susitikimą pradėjo vakariene, per kurią aptarė aljanso plėtros klausimą. Tuo metu juos sauganti tūkstantinė policijos armija gatvėse gaudė pacifistus ir anarchistus, kuriems pavyko prasiskverbti pro budriai saugomas Rumunijos sienas ir atvykti į sostinę.

      Prieš NATO viršūnių susitikimą Rumunijos prezidentas Traianas Basescu pasirūpino, kad parlamento rūmuose būtų sutvarkyti tualetai, Bukarešto gatvėse išnaikinti palaidi šunys ir į šalį įleista kuo mažiau antiglobalistų. Be to, laikraščiui „The Financial Times” jis užtikrino, kad „Rumunijoje NATO samito metu bus galima rengti taikias protesto akcijas”. Kol NATO vadai vakarieniavo, tokios protesto akcijos ir buvo surengtos. Tačiau filmuoti šių protestio akcijų vaizdai liudija ne ką kitą, o prezidento melą patvirtinančias brutalias policijos represijas.

      anarchija.lt, 2008.04.02.



                      {denvideo http://www.youtube.com/watch?v=oyslJh7UiQk}