Š.m. balandžio 5 d. Slovėnijos sostinėje Liublianoje Europos profesinių sąjungų konfederacija (ETUC) surengė demonstraciją dėl skurdžių atlyginimų. Demonstracijoje dalyvavo apie 35 tūkst. žmonių, tarp jų - ir delegacija iš Lietuvos. Ką Slovėnijoje veikė už darbininkų pinigus keliaujantys eurodemonstrantai?

     Štai ką praneša
„Lietuvos profsąjungos”:


     Balandžio 5 d., apie 18 val. Lietuvos laiku,  LP telefonu „pagavo“ vieną iš Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos delegacijos vadovų - Energetikos darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininką Juozą Neverauską.

 

 

 

     - Kaip sekasi, - klausiame.

     - Baigėsi demonstracija, baigėsi mitingas. Šiuo metu esame Liublianos pilies pačioje viršūnėje. Labai gražiai atrodo Liubliana ir kalnai už miesto.

     - O kokie įspūdžiai iš demonstracijos?

     - Labai spalvingi. Tiesa, žmonės truputį pavargę, anksti rytą išvažiavom iš ten, kur nakvojom, 11 val. prasidėjo rikiavimas, o 14 val. pradėjom judėti. Pačiame priekyje ėjo 6 mūsų atstovai, o visi kiti – Lietuvos kolonoje. 40 žmonių iš Konfederacijos ir „Solidarumo“ atstovai. Iš viso demonstracijoje dalyvavo žmonės iš 54 Europos šalių profesinių sąjungų federacijų.

     - O kaip kelionė? Viskas vyksta pagal planą?

     - Viskas gerai. Labai grupė gera – ir tvarkinga, ir linksma, ir pareiginga. Rytoj aplankysime Slovėnijos urvus „Postojna Jama”, nakvosime Čekijoje ir poryt ryte (balandžio 7 d. – LP) išvyksime į Lietuvą. Šiąnakt nakvojome ir kitą naktį nakvosime 30 kilometrų nuo Liublianos esančiame viešbutyje. Labai simpatiškas viešbutukas kaimo turizmo sodyboje. Prieš jį stovi šeimininkų namai ir tvartai, toks kaimiškas kvapas, bet labai simpatiška vietovė.

     - Žodžiu, įspūdžiai kuo geriausi visais aspektais?

 

     - Tikrai taip. Tiesa, papasakosiu vieną netikėtą įvykį. Eidami iš demonstracijos susitikome Šarkiną ir Šadžių. Jie sako – iš kur jūs čia? Mes sakom – jūs čia posėdžiaujat, o mes demonstruojam. Pasikalbėjom, nusifotografavom, Artūras (Černiauskas – LPSK pirmininkas) nusifotografavo su jais.

 

     Ką gi. Lietuvos profesinių sąjungų bonzoms linkime gražių kalnų, simpatiškų viešbutukų ir puikių kadrų su kitais turistais - Lietuvos politinio isteblišmento atstovais...

     anarchija.lt
     2008.04.07