patrioto_sapnas_0Patriotas nebejaunas, su ožio barzdele, nešioja juodą beretę. Patriotas myli savo Tėvynę Lietuvą, ir nemėgsta kitų šalių, ypač Rusijos ir Izraelio. Patriotas mano, kad Europos Sąjunga kelia grėsmę Lietuvos suverenitetui. Patriotas svajoja, kad Lietuva būtų stipri nacionalinė valstybė, vykdanti agresyvią užsienio politiką.

 

Visus, kurie nesutinka su jo nuomone, patriotas norėtų pasodinti į kalėjimą arba sušaudyti. Patriotas nesupranta šiuolaikinių laikų, jis norėtų gyventi prezidento Smetonos laikais. Patriotas nekenčia tautinių mažumų, kitos seksualinės orientacijos žmonių, apskritai visų ne patriotų. Pagaliau patriotas mėgsta išgerti.

 

Penktadienio vakaras. Pusgirtis patriotas sėdi prie kompiuterio ir riejasi su Tėvynės priešais komentaruose po vienu straipsniu. Nuo to užsiėmimo patrioto genitalijos maloniai virpa. Besibardamas internete su Tėvynės priešais, patriotas paprastai patiria seksualinį susijaudinimą, kurio nejaučia gyvenime su gyvais žmonėmis.

 

Gerokai pasibarus, patriotą apima snūdas. Jis išjungia kompiuterį ir krinta į patalą. Patriotą netrukus aplanko sapnas. Jis patriotui atrodo nuostabus.

 

Patriotas sapnuoja, kad tapo ministru pirmininku. Vyriausybės rūmuose jis turi kabinetą, kuriame šiuo metu vyksta slaptas susirinkimas. Aplink didelį stalą susėdę partijų lyderiai, ministrai, generolai, specialiųjų tarnybų vadovai ir bažnyčios hierarchai, tik prezidentės nėra, nes ji – boba, o bobai politikoje ne vieta.

 

– Ponai, – kreipiasi į susirinkusius patriotas, – aš sukviečiau jus tam, kad mes kartu nulemtume mūsų mylimos Tėvynės ateitį. Būti Lietuvai, ar nebūti? Kaip jūs visi žinote, mūsų mylima Lietuva susidūrė su rimtais pavojais: mūsų suverenitetui grasina Europos sąjunga, šalies viduje veikia prorusiška penktoji kolona, jaunimas nustojo mylėti Tėvynę, žodis „patriotas“ virsta keiksmu, dabar madinga būti tolerantišku homoseksualu arba lesbiete, greitai nebebus kam vaikų gimdyti!

 

Kabinete susirinkę partijų lyderiai, ministrai, generolai, specialiųjų tarnybų atstovai bei bažnyčios hierarchai susižvalgo ir pritardami linksi:

 

– Teisingai pastebėta! Ir kaip mes patys to nesugalvojome? Siaubas! Lietuva žus be patriotų! – pasigirsta sunerimę balsai.

 

Patriotas didžiuojasi tuo, kad jį supranta. Jis įkvėpia daugiau oro ir tęsia.

 

– Džiugu ponai, kad mes mąstome vienodai, kad mes visi esame patriotai. Kol Lietuva turi tokių žmonių kaip mes, ji nežus!

 

Slaptojo susirinkimo dalyviai ima ploti.

 

Palaukęs kelias minutes, kol aplodismentai nurims, patriotas tęsia.

 

– Ponai, ne viskas prarasta! Yra išeitis! Aš siūlau surengti patriotinį perversmą!

 

Slaptojo susirinkimo dalyviai ima šnabždėtis.

 

– Perversmas... Perversmas... Perversmas...

 

Patrioto širdis ima nervingai daužytis, jis jaučia, kad susirinkę baiminasi perversmo.

 

– Ponai, ryžkitės! Jeigu mes nesurengsime patriotinio perversmo, Lietuva žus! Dabar arba niekada!

 

patrioto_sapnas

 

Slaptojo susirinkimo dalyviai nuščiūva. Jų senuose raukšlėtuose veiduose išryškėja didžiulis rūpestis. Jie mąsto. Pagaliau atsistoja generolas tamsiais akiniais.

 

– Pone premjere, aš sutinku! Mano karių durtuvai laukia jūsų įsakymų!

 

Patriotas skubiai prieina prie generolo. Tvirtai jį apkabina ir karštai bučiuoja į abu žandus.

 

– Generole! Jūs tikras patriotas! Tėvynė niekada jūsų nepamirš!

 

Patrioto balsas virpa, jis iššaukiamai nužvelgia susirinkimą.

 

– Kas su mumis, ponai? Kas tikras patriotas!

 

Slaptojo susirinkimo dalyviai vienas po kito kyla iš savo vietų ir artinasi prie patrioto:

 

– Aš su jumis! Ir aš! Mes visi su jumis! Mes už patriotizmą! – susijaudinę vapa jie ir energingai spaudžia patrioto ranką.

 

Patriotas švyti.

 

– Ponai, esu laimingas, kad jūs visi sutinkate įvykdyti patriotišką perversmą! Tai bus nuostabus perversmas! Mes pašalinsime bobą iš politikos! Mes uždarysime sienas! Įvesime cenzūrą! Sugražinsime pagarbą patriotizmui! Pasodinsim visus priešus, o kai kuriuos netgi sušaudysim!

 

Ištiktas patriotinės ekstazės, patrioto lytinis organas pakyla į vertikalią padėtį.

 

– Atneškite Lietuvos žemėlapį! – įsako jis savo padėjėjams.

 

Du padėjėjai atneša didžiulį Lietuvos žemėlapį. Ištiesia jį ant stalo ir išeina.

 

– Ponai patriotai, – iškilmingai praneša patriotas, – siūlau sutvirtinti mūsų sąjungą. Nusimaukime kelnes ir užsiimkime patriotišku reikalu – parodykime meilę Tėvynę!

 

Susirinkimo dalyviai – politinių partijų lyderiai, ministrai, generolai, specialiųjų tarnybų atstovai ir bažnyčios hierarchai – noriai nusismaukia kelnes, pasiima sujaudintus vaikų gamybos įrankius ir ima masturbuotis virš Lietuvos žemėlapio.

 

Pirmas nuleidžia patriotas – balta spermos čiurkšlė išsilieja ant Kauno, po to – generolas, pirmasis perėjęs į patriotinio perversmo pusę, vėliau – visi kiti. Patrioto kabinetas prisipildo tiršto vyriškos sėklos kvapo.

 

Pavargęs patriotas krinta ant grindų ir svajingu balsu ištaria:

 

– Visgi kaip malonu mylėti Tėvynę... Kaip gera, kad aš patriotas... Kaip saldu...

 

Prabudęs ryte ir supratęs, kad tai buvo tik sapnas, patriotas kelis kartus garsiai nusikeikia, nusimauna trumpikes, čiumpa paklodę su patriotinių poliucijų dėmėmis ir neša ją į vonią. Vėliau įjungia kompiuterį ir vėl ima aršiai kautis su Tėvynės priešais.

 

Čipolinas

2011 01 23