Vilniaus anarchistų grupės, veikusios 2005-2015 metais, svetainės archyvas, kuriame rasite daug informacijos anarchizmo teorijos ir praktikos klausimais

      Šiandien, balandžio 23 d., Seimo Žmogaus teisių komitetas pritarė Baudžiamojo kodekso 60 straipsnio pataisai, kuri numato, kad rasistines ar panašaus pobūdžio nusikaltimo paskatas būtų galima oficialiai pripažinti sunkinančia aplinkybe. Siūlomomis pataisomis norima sugriežtinti atsakomybę už „neapykantos nusikalstamas veikas“ – kai asmuo užpuolamas dėl priklausymo kokiai nors grupei: dėl rasės, kilmės, seksualinės orientacijos, socialinės padėties, lyties, tikėjimo, įsitikinimų ar kitų pažiūrų.

      Seimo Žmogaus teisių komiteto narė Laima Mogenienė: „Griežtindama baudžiamąją atsakomybę už neapykantos nusikaltimus valstybė siunčia aiškų signalą tiems, kas prisidengdamas tautine vėliava kursto nesantaiką miestų gatvėse ar naudodamasis savo galiomis nuolat skriaudžia kitaip atrodančius ar kitokį gyvenimo būdą pasirinkusius žmones”.

      Ši pataisa dar nepriimta, ji bus teikiama svarstyti plenariniam Seimo posėdžiui. Jeigu Seimas ją priims, tuomet tamsiaodžių bei kitataučių užpuolikai susilauks griežtesnių bausmių nei paprasti chuliganai. Pasak Žmogaus teisių komiteto pirmininko Armino Lydekos, šį BK sugreižtinimą būtų galima priimti dar šioje Seimo sesijoje, bet dėl įvairių formalumų tai negalėtų įvykti anksčiau nei birželį.

      pagal delfi.lt
      2008.04.23