vidziunas_ir_jdieŠ.m. liepos 25 d. portale Antifa.lt paviešinta nuotraukų galerija sukėlė „viešumo bombos“ efektą. Nuotraukomis susidomėjo ne tik daugelis Lietuvos žiniasklaidos priemonių, bet ir kai kurie užsienio portalai, pvz., vienas didžiausių Estijos dienraščių „Postimees“.

 

Tokią viešinimo akcijos sėkmę didžia dalimi nulėmė masinis žiniasklaidos susidomėjimas tragiškais įvykiais Norvegijoje. Juk akivaizdu, kad ultradešiniųjų išpuoliai gali pasikartoti ir kitose šalyse. Antifa.lt paviešintos ginkluotų skustagalvių nuotraukos vaizdžiai primena apie tokį pavojų.

 

Nepaisydama netikėtos sėkmės, Antifa.lt redkolegija toliau kaupia informaciją apie galimas grėsmes Lietuvos visuomenei. Liepos 28 d. minėtoji fotografijų galerija buvo atnaujinta: patikslinta informacija apie KASP savanorį Vitalijų Jdie ir pridėtos dar vieno neonacio – panevėžiečio Ado Vidžiūno – fotografijos.

 

Vitalijus_Jdie_BH

 

Antifa.lt sužinojo fašistuojančio Vilniaus skinhedo Vitalijaus Jdie, bičiulių vadinamo Džedajumi, pavardę. Tai Vitalijus Proniušinas, 2004 m. baigęs Vilniaus Radvilų gimnaziją. KASP savanoris, Vilniaus šratasvydžio komandos „Eskadronas“ narys, kovo 11-osios eitynių ir skinhedų renginių dalyvis, 2011 m. vasario 16-ąją Kaune kartu su Vytautu Stepanausku užpuolęs pakistanietį. Savo pavardę jis ilgą laiką slėpė net nuo artimiausių idėjinių draugų.

 

adas_vidziunas_x_2-1

 

adas_vidziunas_x_2

 

Adas Vidžiūnas (g. 1982 m. liepos 22 d.) – 29 m. neonacis iš Panevėžio. Tarnauja motorizuotojoje pėstininkų brigadoje „Geležinis vilkas“, Karaliaus Mindaugo mechanizuotajame pėstininkų batalione. 2009 m. birželį buvo pakeltas į grandinius. Nacionalsocialistas, ant krūtinės išsitatuiravęs Gedimino stulpus ir Lietuvos herbą, ant dešiniojo peties – NSDAP herbą (svastiką laikantį erelį), taip pat nešioja modifikuotą svastiką kaip pakabuką. Lankosi skinhedų koncertuose. Panevėžio „Ekrano” fanas. Mėgsta fotografuotis su ginklais.

 

Informaciją, susijusią su neonacizmo ir kitų autoritarinių smurtinių ideologijų apraiškomis Lietuvoje, Antifa.lt redkolegija prašo pateikti el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Anonimiškumas garantuojamas.

 

a.lt info

2011 07 27