rinkimai kaip uzgavenes 0      Aš jau labai seniai nebežiūriu televizijos, tačiau atgarsiai to, kas joje vyksta, pasiekia ir internetą. Man atrodo labai keista, kad žmonės, kuriuos pažįstu, internete ginčijasi dėl kažkokių rinkimų. Netgi tose šalyse, kuriose juos galima pavadinti rinkimais, jie niekaip neišreiškia žmonių valios. Valdžios rinkimai yra tiesiog vergams suteikta galimybė išsirinkti naują vergvaldį iš tų, kuriuos pasiūlo valdantieji.

 

Valdžios rinkimai šiuo požiūriu primena Užgavėnes, kada liesas ir išdžiūvęs Kanapinis (valdžioje dar nebuvęs kandidatas) kviečia į dvikovą riebų, taukais nusiblizginusį Lašininį (seniai valdžioje sėdintį biurokratą). Nesvarbus, ar Kanapinis įveiks Lašininį, ar ne, – valdžia bet kokiu atveju bus sukoncentruota valdininkų ir oligarchų rankose.

 

Kitose šalyse per rinkimus pastebima bent šiokia tokia intriga – juk iš anksto neaišku, kas juos laimės. O Rusijoje nėra netgi tokios intrigos. Visi tai supranta ir žino. Tad dėl ko ginčytis?

 

Neraginu eiti į rinkimus, neraginu ir neiti. Tai banalu. Rinkimams skirtą savaitgalį galima praleisti kur kas turiningiau ir naudingiau. Raginu apskritai nesiginčyti dėl rinkimų ir apie juos net nekalbėti. Nebūkime juokingi.

 

Mūsų atsakas į rinkimų dieną vykstančias kvailystes turėtų būti visiškas abejingumas ir visuotinis ignoravimas. Rinkimai neįtakoja mūsų gyvenimo, tai bjauri ir purvina apgavystė, melagingai sakanti, kad po rinkimų mūsų gyvenime kažkas pasikeis.

 

Nedalyvaukime rinkimų spektaklyje netgi kaip žiūrovai. Atsukime nugaras šiam Užgavėnių balaganui. Kada nors mes vis tiek susigrąžinsime pavogtus savo gyvenimą, savo darbą ir savo poilsį perėję prie kolektyvinės savivaldos. Šiandien pereiti prie savivaldos mums dar trūksta drąsos, tad bent nevėpsokime į šitą idiotišką rinkimų komediją.

 

Pagal http://shraibman.livejournal.com parengė N.K.

2011 11 11

 

rinkimai kaip uzgavenes