rasa jukneviciene saudyk0       Lietuvoje jau trečius metus nuolat daugėja socialines pašalpas gaunančių vargšų, tačiau valdžia to nepaiso ir toliau leidžia milijonus karinei ginkluotei. 2012 m. sausio pabaigoje žiniasklaidoje sinchroniškai pasirodė du šias tendencijas iliustruojantys pranešimai. Viename pranešama, kad mūsų šalyje daug kartų padaugėjo socialinės pašalpos gavėjų, kitame informuojama, kad Krašto apsaugos ministerija (KAM) įsigijo sunkiųjų kulkosvaidžių už 31 mln. litų.
      
      Vilniaus savivaldybė pranešė, kad per pastaruosius 3 metus dešimtimis kartų padidėjo socialinės pašalpos gavėjų didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Vilniaus mieste 2011 metais socialinę pašalpą gavo 216 303 asmenys. Lyginant su 2008 m., prasidėjus ekonominei krizei, gaunančių socialinę pašalpą vilniečių padaugėjo 13,2 karto, Kaune – šis skaičius didėjo 26,6 karto (nuo 1519 iki 40300), Klaipėdoje – 18,5 karto (nuo 725 iki 13400), Šiauliuose – 10,9 karto (nuo 621 iki 6756), Panevėžyje – 9,3 karto (nuo 964 iki 8928).
      
      BNS informacijos tarnyba savo ruožtu pranešė, kad ministrės Rasos Juknevičienės vadovaujama KAM pasirašė sutartį su Norvegijos gynybos ministerija dėl kulkosvaidžių ir šovinių pirkimo. Kontrakto vertė – daugiau kaip 31 mln. litų. 12,7 milimetrų kalibro kulkosvaidžiai „Browning M2 QCB” bus nupirkti iš Norvegijos kariuomenės atsargų, kurios tapo nereikalingos mažinant šios šalies ginkluotąsias pajėgas. KAM pažymėjo negalinti atskleisti perkamo ginklų kiekio, nes tai neva riboto naudojimo informacija.
      
      A.lt redakcinė kolegija tarp šių pranešimų įžvelgia tiesioginį ryšį. Konservatorių ir liberalų valdžia nuolat dejuoja dėl socialinėmis pašalpomis apkrauto šalies biudžeto išlaidų. Premjeras A. Kubilius yra ne kartą pasižadėjęs kovoti su, anot jo, „vis labiau plintančia liga – išlaikytinių visuomenės augimu“. Kas galėtų paneigti, kad naujas KAM pirkinys nebus skirtas kovai prieš „išlaikytiniais” vadinamus vargšus? A. Kubiliaus vyriausybė, kuri jau daugybę kartų parodė, kad subalansuotas šalies biudžetas jai kur kas svarbesnis už vargstančius žmones, nušautų iš karto du kiškius: smarkiai sumažintų biudžeto išlaidos ir efektyviai panaudotų ką tik įsigytą ginkluotę...
      
      A.lt redkolegija
      2012 01 31 

      rasa jukneviciene saudyk
      Vaizdas pasididina