Žvelgiant pro savo namų langą į toli blyškiai šmėžuojančią Gedimino pilį, bet labai ryškiai šviečiančius naujuosius Vilniaus dangoraižius, dilgteli kažkur paširdžiuose: tikriausiai turime patį patriarchališkiausią ir konservatyviausią Seimą per visą nepriklausomos Lietuvos laikotarpį. Nors tapome Europos Sąjungos dalimi, juodosios Patriarchato jėgos su moterimis ir tautinių mažumų atstovais priešakyje sukilo į kovą prieš viską, kas demokratiška, socialiai teisinga, jautru. Prieš viską, kas neciniška, grįsta užuojauta ir Kito ar Kitokio supratimu. Valio, Lietuvos piliečiai, turime pačią ciniškiausią valdžią, kokią tik galėtume įsivaizduoti!


      Tokios Seimo narės, kaip Rima Baškienė, Vilija Aleknaitė Abramikienė, Ramunė Visoskytė (ir visos, kurios balsavo už „naująją šeimos koncepciją"), yra Patriarchato karžygės. Žinia, šalia yra ir karžygių, tarp jų generolo vardo nusipelno lenkų rinkimų akcijos narys Valdemaras Tomaševskis (kitiems išvardinti neužtektų vietos). Turėtume jas ir juos apdovanoti medaliais (geriausia, kad jie būtų pagaminti iš moterų ašarų ir Lietuvos gamtinio molio) ir pakabinti jų nuotraukas pačiose matomiausiose vietose. Ką savo siūlymais uždrausti abortus, įtvirtinti pačią siauriausią šeimos supratimą (jis jau ir įtvirtintas), uždrausti bet kokią homoseksualumo propagandą šie Seimo nariai daro? Čia dar reiktų prisiminti, kad ne tik šie, bet ir didžiuma kitų Seimo narių, niekaip negali priimti poįstatyminių aktų, kurie padarytų lyties keitimo operaciją galima Lietuvoje.

      Taigi, ką jie daro? Galėčiau čia cituoti pasaulio vyrų ir moterų studijų, gėjų ir lesbiečių analizių, demokratijos ir autokratijos tyrimų autorius, bet atsakymas labai paprastas, tiesiog gamtiškas. Jis šiek tiek žemiau. O prisiminus gamtą, svarbu pasakyti: mūsų Seimo nariai yra tikri gamtos vaikai, nuolat mini gamtą, biologiją, prigimtį. Man keista, kad į Seimo posėdžius jie vaikšto nenuogi. O turėtų. Pamatytume, kiek ten tos gamtos ir kiek kultūros juose (apie tai žr. http://www.nk95.org/2008/daiva08_1.htm ).

      Taigi ką jie daro? aleknaitės, baškienės, visockytės, tomaševskiai ir kiti skatina imtis prievartos ir smurto prieš moteris, vienišas motinas, vienišų motinų vaikus, gėjus, lesbietes! Kitaip jų iniciatyvų nepavadinsi. Jie smurtautojai. Keisčiausia ir visai nejuokinga, kad šio smurto autorės yra ir moterys. Šis smurtas yra ir netiesioginis (kai smurtaujama simboliškai išstumiant pastaruosius subjektus, svarbiausia moteris, iš aktyvių viešosios sferos dalyvių), ir tiesioginis (kai šių Seimo narių priimtos koncepcijos ir įstatymai provokuoja neviltį, skurdą, savižudybes, fizinę prievartą ir galiausiai mirtį). Jų kova prieš abortus, homoseksualumą, lyties keitimo operacijas, laisvai pasirenkamą šeimos formą akivaizdžiai demonstruoja, kaip jos suinteresuotos palaikyti Patriarchatą, moterų išnaudojimą, sustingusius lyčių vaidmenis ir ciniškumu grįstą Lietuvos politinę kultūrą (o gal reiktų šią kultūrą vadinti Lietuvos politine gamta, kurios drakoniški įstatymai grąžina mus į darvinistinės pasaulio vizijos, paremtos stipriųjų išgyvenimu ir prisitaikymu bei silpnųjų žūtimi, laikus).

      Čia šioks toks nukrypimas. Nepamenu, galbūt DELFI portale jau kas nors ne kartą kalbėjo apie gemalų politiką. Mano galvoje jau seniai kirba idėja. Kadangi uždraudus abortus bus saugomi gemalai, o ne moterys, jų teisės ir jų kūnai, siūlau kiekvienam šešių savaičių gemalui išduoti pasą. Ir įkurti gemalų pilietybės įstatymo komisiją Seime. Jai galėtų vadovauti Tomaševskis arba Aleknaitė Abramikienė (Baškienė jau vadovauja Seimo šeimos ir vaiko reikalų komisijai, todėl atsakomybės jau būtų per daug). Kaip juokinga, draugai ir pažįstami, kad užuot mėginę spręsti žmonių ekonominės gerovės problemas, pagyvenusių žmonių išgyvenimo klausimus, užuot mėginę pažaboti infliaciją ir kainas, mūsų Seimo nariai rūpinasi negimusių gemalų reikalais. Tai gemalų Seimas! Kitaip ir nepavadinsi.

      Lietuvos piliečiai (o gal tik pasyvūs ciniškų politinių spektaklių vartotojai?)! Lietuvoje norima daug ką uždrausti. Aš siūlau keletą naujų šūkių. Iš jų gal kiltų ir koks visuomeninis judėjimas ar bent nedidelė peticija. Mano šūkiai: Uždrauskime Tomaševskį! Uzdrauskime Baškienę! Uždrauskime Aleknaitę Abramikienę! Uždrauskime šį gemalų Seimą, kuris užuot rūpinęsis savo piliečių ekonomine ir kultūrine gerove, rūpinasi Patriarchato išlaikymu, smurto ir prievartos platinimu ir visų, kurie nepritaria Patriarchatui, priespauda ir represavimu.

      Pagarbiai Jūsų,

      Artūras

      2008-05-18 11:08
      www.tereskinas.com