Vilniaus anarchistų grupės, veikusios 2005-2015 metais, svetainės archyvas, kuriame rasite daug informacijos anarchizmo teorijos ir praktikos klausimais

       Dėl žydų persekiojimo pripažinto kaltu Algimanto Mykolo Dailidės teisme, vykusiame š.m. liepos 4 d., susirinkę radikalūs nacionalistai pateikė dar vieną akibrokštą. A. M. Dailidės bendražygis, nacionalistas R. Aksomaitis prie teismo rūmų mosavo nacistinės simbolikos vėliava. Vėliau, teismo koridoriuose jis demonstravo padėką, skirtą atlikėjos Berneen užpuolimu apkaltintai Violetai Iljinych. Radikalių pažiūrų nacionalistas su monsinjoru Alfonsu Svarinsku guodėsi, kad, anot jų, tikrieji Lietuvos gynėjai yra teisiami, o komunistai vaikšto laisvėje. Kaip tik tuo metu M. Murzos partijos ženkliuką segėjęs R. Aksomaitis išsitraukė padėką taip pat teismų slenksčius mynusiai V. Iljinych. Nors mergina teisme įtikinėjo, kad ji juodaodę mušė ne dėl rasistinių pažiūrų, o tai buvęs tik paprasčiausias kivirčas, tačiau radikalūs nacionalistai nusprendė jai padėkoti. Į teismą palaikyti A.M.Dailidės buvo atvykę ir daugiau radikalų, tarp jų - ir išpuoliais garsėjantis Visvaldas Mažonas.

       Radikalai jau ne pirmą kartą demonstruoja paramą V. Iljinych. Kai Vilniaus apeliacinis teismas svarstė jai skirtos kardomosios priemonės sušvelninimo klausimą, penki Vieningosios lietuvių nacionaldarbininkų partijos nariai su jų vadovu M. Murza prie teismo buvo iškėlę partijos vėliavą su stilizuota svastika. Taip jie reikalavo sušvelninti kardomąją priemonę Krašto apsaugos savanorei.

       Padėkoje rašoma: „Padėka Violetai Iljinych už Lietuvos valstybinės vėliavos, Lietuvių nacijos ir Lietuvių Tautos garbės ir orumo gynimą”. 

       anarchija.lt info
       parengta pagal lrytas.lt video medžiagą
       2008.07.05