Po 7 metų Italijos teismas nusprendė, jog 15 pareigūnų yra kalti dėl smurtinio susidorojimo su protestuotojais per demonstracijas, vykusias G8 viršūnių susitikimo metu Genujoje 2001 metais. Apkaltintiems pareigūnams, tarp kurių yra policininkų, kalėjimo darbuotojų bei 2 gydytojai, teismas paskyrė įkalinimo bausmes, kurios siekia nuo 5 mėnesių iki 5 metų. Dar 30 valdžios pareigūnų kaltinimai smurtu buvo panaikinti. Manoma, jo visi, pripažinti kaltais, teismo sprendimą apskųs. Mažai tikėtina, kad nors vienas iš nuteistųjų bausmę atliks kalėjime, nes jų prasižengimai pagal Italijos senaties termino įstatymą nustojo galioti dar prieš prasidedant teisminiam procesui. Tačiau Italijos vyriausybė bus priversta sumokėti milijonus svarų tiems, kurie tapo policijos brutalumo aukomis per jų sulaikymo laiką Genujoje 2001 metais.  

        2001 metų Didžiojo aštuoneto viršūnių (g8)susitikimas Genujos mieste Italijoje buvo vienas agresyviausių organizacijos istorijoje. Per gatvių susirėmimus tarp policijos bei protestuotojų buvo nužudytas 1 aktyvistas, šimtai žmonių buvo sužeista. Protesto akcijų dalyviai buvo mušami policijos lazdomis ir kankinami. 

        Policija buvo kaltinama organizavusi smurto išpuolį mokykloje, kur protestantai buvo įsirengę stovyklą per viršūnių susitikimą, bei kareivinėse, kur buvo gabenami suimtieji. Tarp demonstrantų buvo Italijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos bei Airijos piliečių. Viena iš bylos kaltintojų Patrizia Petruziello teigė, jog 2001 metais 40 asmenų buvo sulaikyti pažeidžiant „keturis iš penkių“ Europos Teismo kriterijus dėl „nežmoniško bei žeminančio“ elgesio. 

        anarchija.lt info 
        2008.07.16

                               „Linksmas“ filmukas apie policijos smurtą 2001 m. Genujoje 

                      {denvideo http://www.youtube.com/watch?v=6GX2KfiRUXs}