Penktadienis, rugpjūčio 8 d.

        Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus nuomone, Gruzijoje įsiplieskęs karinės įtampos židinys turi kelti rūpestį tarptautinei bendruomenei. Pastarieji įvykiai liudija, kad situacija sunkiai valdoma, nes Rusijos taikdariai Pietų Osetijoje neatlieka jiems patikėtos misijos. Prezidentas V. Adamkus pabrėžė, kad Lietuva rėmė ir remia Gruzijos teritorinį vientisumą ir kartu ragina sustabdyti karinius veiksmus, visais įmanomais būdais ieškoti taikaus konflikto sprendimo.


        Prezidento spaudos tarnyba
       
www.president.lt


        Šeštadienis, rugpjūčio 9 d.

        JAV prezidentas George‘as Bushas pareiškė, jog Rusija turi nutraukti bombardavimą konflikto su Pietų Osetija zonoje. G. Bushas kalbėjosi telefonu su Michailu Saakašviliu, kuris supažindino JAV prezidentą su padėtimi Pietų Osetijoje. Taip pat pranešama, kad G. Bushas pokalbio metu išreiškė palaikymą Gruzijos vadovui.

        ELTA
        www.delfi.lt


        Šeštadienis, rugpjūčio 9 d.

        Vieningasis Lietuvių Nacionaldarbininkų Sąjūdis smerkia Rusijos Federacijos kariuomenės įsiveržimą į Gruzijos valstybės teritoriją. Mes, nacionaldarbininkai, Rusijos Federacijos kare prieš Gruzijos valstybę palaikome gruzinų tautą ir Gruzijos teritorinį vientisumą. Reikalaujame, kad Rusijos Federacija nedelsiant nutrauktų karinę agresiją prieš gruzinų tautą bei iš Gruzijos išvestų savo karines pajėgas.

        VLNDS Spaudos tarnyba
        www.vlnds.lt

       anarchija.lt info, 2008.08.10