JAV televizijos kanalu „Fox News“ transliuojamos laidos metu tiesioginiame eteryje mergaitė, buvusi pačiame Gruzijos-P.Osetijos konflikto epicentre, padėkojo Rusijai už pagalbą, praneša ru.delfi.lt.

       Netikėtai laidos vedėjui tiesioginio eterio metu į laidą kartu su teta pakviesta 12 metų Amanda Kokoeva išreiškė nuomonę priešingą JAV masinės informacijos priemonėse vyraujančiai nuomonei.


       Televizijos laidoje dalyvavusi dvylikametė pusantro mėnesio atostogavo pas savo gimines Pietų Osetijoje. A. Kokoevos teigimu,
š.m. rugpjūčio 7 d. ji sėdėjo kavinėje, kai netikėtai pradėjo kristi ją labai išgąsdinusios bombos. Kitą rytą ji kartu su dėde išvyko iš P. Osetijos, o dar po dienos ji atsidūrė Maskvoje iš kur išskrido namo į San Franciską.

       Kaip teigė mergaitės teta, prieš 10 metų į JAV emigravusi Lora Tedejeva-Koreviski, Amanda paskambino iš P.Osetijos ir trumpai papasakojo, kad aplinkui dega namai, nesiliauja bombardavimas ir ji nežino, kas iš pažįstamų liko gyvi.


       Kokoeva su teta kaip konflikto liudininkės buvo pakviestos dalyvauti televizijos kanalo „Fox News“, žinomo dėl agresyvaus valdžios propagandinių teiginių palaikymo nuo pat karo Irake laikų, transliuojamoje laidoje.


       Po to, kai mergaitė, kuri ne pirmą kartą su malonumu duoda interviu dėl savo išgyvenimu, patirtų per Rusijos ir Gruzijos konfliktą, televizijos laidos metu papasakojo ką jai teko patirti. Tiesioginio eterio metu A. Kokoeva pareiškė: „Prieš pasakojant toliau, aš noriu pasakyti štai ką: mes bėgome nuo Gruzijos karinių pajėgų, kurios bombardavo mūsų miestą, o ne nuo rusų karių. Aš noriu padėkoti Rusijos kariams. Jūs mums padėjote“.


       Delfi.lt
       2008.08.16.

                      {denvideo http://www.hk.youtube.com/watch?v=9fBGtXS66VM}