Lietuvos valstybinė televizija jau seniai yra propagandinės JAV ir kapitalistų kurstomo dešiniojo šovinizmo retorikos skelbėja. Tokie žurnalistai, kaip R. Miliūtė ar A. Čekuolis, yra korporacinės žiniasklaidos „objektyvumo“ simboliai. O naujasis LTV sezonas – tai ištisa propagandinė lavina. Štai vienos šiandieninės laidos anonsas. Jums neprimena smetoninės retorikos? O sovietinės?

       Priešiškų jėgų remiama bei kurstoma vadinamoji „penktoji kolona“, iš vidaus griaudama valstybės pamatus, istorijoje neretai buvo pavojingesnė už realią karinę jėgą. „Redakcija“ – rugsėjo 15 d., pirmadienį, 21.10 val. per LTV.


      Rimo Bružo reportažas apie istorinius įvykius, suteikusius šiam reiškiniui „penktosios kolonos“ pavadinimą, atskleidžiančius jos veikimo modelius ir dėsningumus. 
Egidijaus Kūrio pokalbis apie politikų iniciatyvas, galimai keliančias grėsmę nacionaliniam saugumui, su europarlamentaru profesoriumi Aloyzu Sakalu.


      Temą tęs Eglė Rašimaitė, kurios reportaže bus svarstoma apie tai, ar šiandieninė padėtis Lietuvoje yra palanki antivalstybinėms idėjoms sklisti ir kuo tai gresia mūsų šaliai.

      „Redakcijos“ apžvalgininko Algimanto Čekuolio komentaras kita tema: apie matriarchatą ir moterų vadovaujamo pasaulio pranašumus prieš vyriškąją valdžią.

      „Redakcija“ – rugsėjo  pirmadienį 21.10 per LTV.
Laidos ved. R. Bružas.
Redakcija: E. Rašimaitė, D. Ulbinaitė, R. Miliūtė, E. Kūris, A.Čekuolis.


        Anarchija.lt, lrt.lt
       2008.09.15.