Nuo politinės arenos nužengiantis LR Seimas deda paskutines pastangas, kad eliminuotų seksualines mažumas iš viešojo Lietuvos gyvenimo. Neseniai į prioritetinių Seimo rudens sesijos darbų sąrašą buvo įtrauktas liūdnai pagarsėjęs įstatymo projektas XP—2479, kuriuo būtų uždrausta informuoti visuomenę apie homoseksualius santykius. Priėmus šį įstatymą, iškiltų realus pavojus, kad bet kokios informacijos apie GLTB sklaida būtų prilyginta „agitacijai už homoseksualius santykius“ ir ji būtų uždrausta motyvuojant, kad tokia viešoji informacija „daro neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi“. Interneto svetainė gay.lt praneša: „Prisidengusios vaikų apsaugos skraiste Seimo ir Bažnyčios homofobų pajėgos toliau siekia prastumti draudimą, kuris turės liūdnų pasekmių gėjų ir lesbiečių gyvenimui šalyje. Tokios svetainės kaip ši bus uždarytos, televizijos ir radijo programose neliks ir taip retų homoseksualių santykių istorijų, homoseksualių žmonių organizacijos nebegalės informuoti visuomenės apie savo veiklą.“


       Seimo Teisės departamentas jau pateikė savo išvadą, kurioje konstatavo, kad tokios projekto nuostatos neprieštarauja Konstitucijai. Tačiau Lietuvos žmogaus teisių gynėjai tikina, kad šios nuostatoms tapus įstatymu, šalis veikiausiai bus pripažinta pažeidinėjanti žmogaus teises. Vadovaujantis šiuo įstatymu, homoseksualių santykių demostravimas arba aprašymas žiniasklaidoje būtų prilygintas viešajai informacijai, kurioje „rodomas mirusio, mirštančio arba žiauriai sužaloto žmogaus kūnas“, „kurioje teigiamai vertinama nusikalstama veika ar idealizuojami nusikaltėliai“, „kurioje vartojami nešvankūs posakiai, žodžiai ar gestai“, „kurioje demonstruojami paranormalūs reiškiniai, sudarant šių reiškinių tikrumo įspūdį“. Homoseksualumas tokiu įstatymu netiesiogiai yra prilyginamas nusikaltimui, o informacija, susijusi su teigiamu jo vaizdavimu, yra kriminalizuojama.

       Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pakeitimai Seime bus priiminėjami š.m. spalio pradžioje.

       Seimas, aukščiausias atstovaujamosios valdžios organas, nebūtų joks Seimas ir organas, jei nesivadovautų rinkėjų nuomone arba, kaip buvo populiaru sovietmetyje, - „darbo žmonių laiškais“. Ataka prieš gėjų lygiateisiškumą vykdoma visais frontais. Rugsėjo pradžioje pradėtas puolimas ir prieš kovotojus už žmonių teises bei gėjų lygiateisiškumą Lietuvoje.

       Visiškai nesibodima šlykščių sovietinių metodų - valdžiai rašomi anonominiai „susirūpinusių tėvelių“ laiškai, kuriuos ta pati valdžia mielai svarsto, „atsiliepia į liaudies balsą“ ir žada imtis represinių priemonių.

       2008 m. rugpjūčio 23 d. „Kauno dienoje“ buvo išspausdintas Artūro Tereškino straipsnis „Tolerancija, vilkikai, neįgalieji ir debilizmo koeficientas“, kurį vėliau paviešino ir anarchija.lt. Netrukus universiteto, kuriame dėsto straipsnio autorius, vadovai ėmė gauti anoniminius laiškus, kuriuose smerkiama A. Tereškino pozicija, prašoma imtis prieš jį priemonių ir atleisti iš darbo.

       Pateikiame šių „susirūpinusių tėvelių“ laiškų fotokopijas:

 



 

  Parengė Erazmas Tolerastas
  2008.09.16