Bernardinai.lt gavo prašymą paskelbti apie planus steigti naują partiją - Amerikos partiją. Partijos iniciatyvinės grupės nariai kol kas nepanoro viešinti savo pavardžių. Paklausti, ar šis pareiškimas nėra vien tik pokštas, iniciatyvinės grupės nariai tvirtai pareiškė, jog – ne. Pasak jų, iniciatyva kilo gana netikėtai, kiek spontaniškai, tačiau ji pakankamai rimta. Jos sėkmė didele dalimi priklausys ir nuo to, kiek žmonių atsilieps į jų kvietimą, registruosis nurodytu elektroniniu paštu.

      Anarchija.lt redakcinė kolegija sveikina šią drąsią iniciatyvą ir nuoširdžiai dėkoja už atvirumą. Užteks slapstytis po „demokratijos ir laisvės gynėjų“ kaukėmis, reikia tiesiai įvardinti, kas ir kieno interesus atstovauja. Manau, kad į būsimą Amerikos partiją, drąsiai ir atvirai atstovausiančią Amerikos interesus Lietuvoje, tuojau pat įstos visi TS (LK) partijos nariai ir didelė dalis dabartinio politinio Lietuvo isteblišmento. Valio Amerikos partijai! Tebūnie Lietuva oficialiai paskebta tuo, kuo ji faktiškai ir yra, - Amerikos valdžios politiką 100% palaikančia JAV valstija!


      Susipažinkite su būsimos Amerikos partijos kreipimosi fragmentu:

      „Sakysite, galbūt konservatoriai yra proamerikietiški? Galbūt. Jie myli Ameriką atvirai, nors ir ne visi, bet ar taip pat atvirai jie ją gina? Mūsų netenkina jų šūkis „Kuo daugiau Amerikos Lietuvoje, tuo mažiau joje Rusijos“. Mes sakome „Amerika turi būti Lietuvoje!“. Jei Amerika bus Lietuvoje, Rusijos joje nebus iš viso.

     
Pasakysim iš karto, kad Amerika mums tai – tik Jungtinės Amerikos Valstijos. Lotynų Amerika, komunistinė Venesuela, Kuba ar Nikaragva mums nėra Amerika. Todėl kalbėdami apie Ameriką mes turime omenyje tik JAV. Tik taip Ameriką nuo amžių supranta kiekvienas normalus lietuvis. Kaip tikras doleris yra tik JAV doleris, taip ir tikra Amerika yra tik 50 Jungtinių Valstijų.

     
Amerika turi būti Lietuvoje! Visomis prasmėmis, karine, politine, ūkine, ekonomine, gerovės, žmogaus teisių, teisės, teisingumo. Mes norime kovoti už Amerikos vertybes Lietuvos žemėje. Junkim lauk „pervyj baltijskij“ ir „russkoje radio“ ir įsijunkim CNN bei „American voice“!

      Amerikos bazės turi būti Lietuvoje, doleriai turi būti Lietuvoje, amerikietiška kultūra turi būti Lietuvoje. Mes įgyvendinsime amerikietišką svajonę, kad kiekvienas lietuvis turėtų pilną dolerių kišenę, važinėtų amerikietišku automobiliu, turėtų amerikietišką rančą, kad Vilnius taptų Vašingtonu, o kiekvienas Lietuvos pilietis kada panorėjęs galėtų medžioti Teksase, žvejoti Aliaskoje, degintis Havajuose, lošti Las Vegase. Kiekvienam lietuviui turi būti suteikta teisė į Amerikos pilietybę. 

     
Sieksime, kad Lietuva gautų iš Amerikos ne mažesnę karinę pagalbą nei Lenkija ir ne mažesnę finansinę pagalbą nei Gruzija. Vidaus politikoje diegsime amerikietiškąsias vertybes. Užsienio politikoje būsime su Amerika. Nepalaikysime Amerikos išdavusių, nedėkingų už išgelbėjimą nuo sovietų okupacijos prancūzų ir vokiečių politikierių.

     
Remdamiesi šiais postulatais, savo programą formuosime ir sieksime ją įgyvendinti po Seimo rinkimų. Ateinančią Seimo kadenciją išnaudosime stebėdami situaciją, kritikuodami visus, kurių politika neatitinka mūsų ir Amerikos interesų, užsiimdami Amerikos interesų lobizmu Seime. Sieksime laimėti kitus – 2012 metų Seimo rinkimus. Iki tol mūsų laukia nelengvas organizavimosi kelias. Jeigu atsiras pakankamai remiančių mūsų deklaruojamas idėjas, imsimės Amerikos partijos steigimo darbų netrukus po šių Seimo rinkimų.

      Visus prijaučiančius kviečiame rašyti mums ir registruotis į galimą Amerikos partijos iniciatyvinę grupę adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

      Junkitės prie mūsų! Mes pasmerkti nugalėti! Už mūsų Amerika!“.

      Visą tekstą rasite www.bernardinai.lt

     
Anarchija.lr redakcinės kolegijos vardu - en arche
      2008.09.18