nuosavybe tai vagyste        Vakar, balandžio 1-osios, vakare protestų prieš G20 susitikimą metu prie „Bank of England“ žuvo žmogus. Žūties aplinkybės kol kas neaiškios, bet policijos kordone, kur įvyko nelaimė, žmonės buvo talžomi guminėmis lazdomis. Nors policija bando gelbėti viešuosius ryšius aiškindama, jog vyras mirė nuo protestuotojų rankos, protestuotojų tai neįtikina. Šiandien jam atminti surengta solidarumo demonstracija. Protestų metu policija areštavo jau 63 žmones.


       Vakar protestuotojai grūmėsi su riaušių policija ir daužė langus Londono finansiniame centre, taip protestuodami prieš sistemą, kurioje, jų teigimu, turtingieji apiplėšė vargšus.

       Šimtai protestuotojų daužė „Royal Bank of Scotland“ langus. Šis bankas, kurį valdžia išgelbėjo nuo bankroto praėjusių metų spalį, įžiebė žmonių įniršio kibirkštį – bankai viešai buvo paskelbti krizės kaltininkais. Šiandien į G20 susitikimą renkasi kapitalizmo gelbėtojai – didžiųjų pasaulio šalių vadovai.

       Policija apsupo bankų pastatus, neleisdama prasiveržti miniai. Protestuotojai mėtė butelius ir skandavo: „Šitos gatvės – mūsų gatvės! Šitie bankai – mūsų bankai!“ Buvo sužeisti keli policininkai, bet pavakaryje riaušės nuslopo.

       Glazgo anarchistai paskelbė protesto laišką, kuriame išreiškė panieką valdžios prievartos struktūroms ir pademonstravo įniršį.

       Pagal indymedia.com ir infoshop.org paruošė kp
       2009.04.02
 

 

 

                         {youtube}Adi2i8qyerU{/youtube}