asmenine anarchija 0     Pasakyk žmonėms, kad esi anarchistas, ir greičiausiai sulauksi kokios nors reakcijos. Galbūt jie ims trauktis arba dės į kojas apimti siaubo (galų gale, juk tu gali turėti bombą ir žinai, kaip ją panaudoti!). O gal jie spjaus tau į akis arba bandys įkišti į cypę. Tačiau dažniausiai esu apipilamas klausimais. Populiariausių klausimų sąrašo viršūnėje yra šie:

     1. Argi buvimas anarchistu vyriausybių kontroliuojamame valstybių pasaulyje nėra utopija ir net šarlatanizmas?

     2. Ar anarchistai tikrai tiki, kad galėtume gyventi pasaulyje be vyriausybių?

ekstremali jega 0     Vyraujant darbo pasidalijimui ir visuotinei specializacijai, kai atskiro žmogaus darbinės veiklos pobūdis vis siaurėja ir kraštutiniu atveju susitraukia iki vienos nuolat atkartojamos procedūros, atsiranda vis daugiau problemų, susijusių su elementariu sveikatingumu. Mes pastebime, o gal jau ir nebe, kad nuolatos didėja žmonių su antsvoriu skaičius, tačiau tai tik ledkalnio viršūnė.

 tavo laidotuves     Pastaruoju metu (galbūt dėl mano amžiaus) vis dažniau tenka dalyvauti laidotuvėse. Ir kiekvieną kartą užduodu sau vis tą patį klausimą: ką aš čia veikiu? Kaip tai ką, sakytų daugelis, juk atėjai atsisveikinti su mirusiuoju, palydėti jį į amžinąją kelionę ir išreikšti užuojautą artimiesiems. Na, ne viskas taip paprasta.   

     Reikalas tas, kad su mirusiais aš neatsisveikinu. Aš atsisveikinu su gyvais.

partizanine-sodininkyste-0     Partizaninė sodininkystė yra maistinių ar dekoratyvinių augalų auginimas žemėje, kuri nėra tavo teisėta nuosavybė. Žinoma, bet kokia žemės kaip turto nuosavybė yra sapnas atmerktomis akimis. Su kai kuriomis išlygomis galima kalbėti tik apie naudotojo teisę. Kiekvienas žmogus turi teisę naudotis žeme, kaip ir kiekvienas sliekas, kiekviena skruzdėlė ar kiekvienas šernas.

hakeriai 2-0      Pirmoje dalyje trumpai apžvelgiau silpnos ir šiandien jau retai pasitaikančios WEP apsaugos nulaužimą. Šį kartą pabandykime įveikti gerokai sunkesnę užduotį - WPA/WPA2 (Wi-Fi Protected Access) apsaugą.
      
      Kaip nulaužti WPA/WPA2 tinklą su įgalinta WPS (Wi-Fi Protected Setup)

gatves-duobiu-sodininkyste-0     Išradingieji anglai sugalvojo sau naują pramogą – sodinti augalus gatvių duobėse bei šaligatvių nelygumuose. Šis procesas vadinamas gatvės duobių sodininkyste („pothole gardenning”: „pothole” – didelė vazonėlį primenanti gatvės duobė, „gardening” – sodininkystė). Sodinti augalus gatvių ir šaligatvių duobėse gali bet kas, turintis drąsos bei fantazijos.

Permetęs akimis šį straipsnį pamaniau, kad turiu kelis praktiškus patarimus kompiuterių saugumo srityje, taigi nusprendžiau pasidalinti su visais entuziastais ir tiesiog besidominčiais. Pats neesu didelis hack'inimo žinovas - viskas ką moku - išmokau arba pats arba iš google. Galbūt tai reiškia kad didžiajai daliai skaitytojų mano patarimai bus suprantami, o metodai įkandami. Taigi rimtesni kompiuterių burtininkai gali nustoti skaityti. Na o tiems, kas ketina skaityti toliau - štai ką pasakysiu: kaip ir bet kokios žinios, kompiuterių saugumas gali būti naudojamas tiek gerovei, tiek ir visokio mąsto aferoms[citation needed]. Tad jai ieškai iššūkių, domina saugumas ar tiesiog mėgsi krėsti šposus tai keliu nykščius aukštyn, bet jokiu būdu neskatinu imtis nusikalstamos veiklos, ar nepaisyti kitų individų privatumo.

dreifuojam po antakalni 0     2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienį, Laisvasis universitetas (LUNI) rengia kelionę po seniausią ir užimamu plotu didžiausią Vilniaus miesto rajoną – Antakalnį. Orientuotis šiame rajone padės Antakalnyje gyvenantys LUNI koordinatoriai Darius Pocevičius ir Kasparas Pocius. Kelionė truks 2 valandas ir ilgiau. Kelionės pradžia 18 val. aikštėje priešais Petro ir Povilo bažnyčią.

Wi-fi 0     Tarkime, kad tu turi kompiuterį ar telefoną su wi-fi įrenginiu. Paleidus jį greičiausiai bus aptikti vienas ar keli wi-fi tinklai, tačiau dažniausiai jie būna apsaugoti slaptažodžiais. Šis tekstas skirtas tiems, kurie nenori mokėti IT paslaugų teikėjams, bet netingi skirti šiek tiek laiko atlikti kai kuriems, hmm... ne visai teisėtiems veiksmams.

miesto baldai 0     Pabandykite atrasti savo mieste iš tikro patogią vietelę, kurioje galėtumėte komfortiškai leisti laiką. Tokios nerasite. Rasite tik kietus metalo, medžio arba plastiko suoliukus, ant kurių galima prisėsti ilgiausiai pusvalandžiui. Šiuolaikinio miesto suoliukai dažniausiai daromi specialiai nepatogūs, kad ant jų negalėtų miegoti benamiai.

siuksles     Buitinių atliekų nerūšiuoju ir greičiausiai nerūšiuosiu. Nustebote? Jau ruošiatės rašyti piktą komentarą, koks čia žaliasis, nerūšiuojantis šiukšlių. Neskubėkite. Konteineriai, skirti popieriui, stiklui ir plastikui, stovi vos už kelių metrų nuo namų, tačiau aš neturiu ką į juos mesti.

soma terapija     38 metų Houstono gyventojas, nepriklausomas žurnalistas ir aktyvistas Nickas Cooperis, 2003 m. lankydamasis Brazilijoje, pastebėjo įdomius marškinėlius, kuriuos puošė anarchijos simbolis ir Angolos kapoeiros kovotojo figūra. (Kapoeira yra vergų sukurta savigynos meno rūšis, jungianti muziką, šokį ir kovą.) Marškinėlių pardavėjas paaiškino, kad ant marškinėlių pavaizduota soma – ypatinga terapijos forma, besiremianti anarchizmu kaip būdu puoselėti fizinę ir protinę sveikatą.